Felhívás a 2022-2023-as tanévben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában induló óvodai csoportokba való beiratkozásra

Felhívás a 2022-2023-as tanévben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában induló óvodai csoportokba való beiratkozásra
2022. May 30.
Zelk Z 2

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola ezúton értesíti a kedves szülőket, hogy a 2022-2023-as tanévre az óvodában szabadon maradt helyekre a beiratkozás 2022 május 30-án kezdődik.

A szabadon maradt helyek elfoglalása a korosztályok csökkenő sorrendjében történik, vagyis: nagycsoport, középcsoport, kiscsoport, a helyek számának függvényében. Abban az esetben, ha a beiratkozottak száma meghaladja a szabadon maradt helyek számát, a következő kritériumokat vesszük figyelembe:

  •  Árva gyermek, mindkét szülő elvesztése révén,
  • Félárva gyermek,
  • Olyan gyermek, akinek van már testvére beiratva a következő tanévre a tanintézményünkbe,
  • Olyan gyermek, aki rendelkezik szakorvos által kiállított igazolással/ iskolai és pályaválasztási bizonyítvánnyal/ fogyatékossági vagy rokkantsági igazolással.

Ha ezen kritériumok figyelembe vétele után is több gyermek lesz beiratva, mint ahány üres hely van, a Napköziben a gyermekek elhelyezése érdekében szükség lesz a szülők részéről egy munkahelyi igazolásra, mivel előnyt élveznek azok a gyerekek, akiknél mindkét szülőnek van munkahelye.

Beiratkozási időszak az óvodába: 2022 május 30-tól kezdve.

A beiratkozáshoz szükséges iratok:

  • A gyerek születési bizonyítványa, eredeti és fénymásolat,
  • A szülők vagy törvényes képviselők személyigazolványai, eredeti és fénymásolat,
  • Ha a gyerek szülei elváltak, akkor egy végleges bírói határozat fénymásolata, melyből kiderül, hogy kit illet a felügyeleti jog,
  • Igazolás a családorvostól, hogy a gyerek közösségbe járhat,
  • Irattartó (dosar plic), melyen feltüntetik a gyerek nevét és a szülők telefonszámát.

A beiratkozáshoz a szülők e-mailben vagy telefonon is elküldhetik a kért adatokat, de ebben az esetben szükséges az iskolával időpontot egyeztetni az iratok személyes leadásához is. Az iratok leadása a programálás alapján történik.

Munkaprogram: Hétfő-Csütörtök 8:00-16:00, Péntek 8:00-14:00 óra között, 8:00-16:00 óra között programálás nélkül, 16 óra után programálással a titkárságon a következő telefonszámon: 0259-355085.

A beiratkozással kapcsolatos többlet információért Vincze Emőke Ágota óvónéninél lehet érdeklődni magyar nyelven, tel: 0740-750597, vagy Rebeleș Carmen óvónéninél román nyelven, tel: 0740-327805.

Igazgató:Varga Róbert