Felhívás: Toborzó szivacskézilabdára

Felhívás: Toborzó szivacskézilabdára
2018. August 20.
Augusztus 27–től szivacskézilabda foglalkozás indul a Zelk Zoltán Iskola tornatermében.
/vlm/Image/Show/84/

Kedves Gyerekek és Szülők!

Örömmel tudatom, hogy az idei tanévtől az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola – a városvezetés jóváhagyásával és szerepvállalásával – csatlakozott a „Szatmár-Ferencváros határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projekt”;-hez. Ez egy alulról építkező civil sportszerveződés, mely 2014. augusztus 14-én indult, öt alapító egyesülettel és hat szivacs kézilabdacsapattal, megközelítőleg hatvan, 6-7 éves kislánnyal. A projektnek köszönhetően ma, több mint ezer, 6-10 éves kislány szivacs- kézilabdázik, harminchárom telepűlésen.

A projekt szakmai hátterét a Ferencváros női kézilabda szakosztályának képviselői koordonálják, akik első pillanattól segítették, és támogatták a kezdeményezést. Úgy Jeney Zsolt Ákos elnök úr, mint Elek Gábor vezetőedző, szakmai igazgató és Bognár László ügyvezető igazgató úr, valamint a teljes edzői és szakmai stáb is mellettünk, velünk van. Eddig tizenhat edzőképzés volt, amelyeket Elek Gábor szakmai vezetésével a Fradi kiváló edzői garnitúrája tartott, változó helyszíneken, átlagosan ötvenöt-hatvan, a projektben résztvevő edző részvételével.

Ezen kívül több mint ötven esemény került megrendezésre, edzőmérkőzések, körmérkőzések, mini turnék ( pl. Mikulás Kupa, Sziveszter Kupa, Husvét Kupa…stb.), kézilabda piknikek (majd minden településen), edzők, vagy akár anyukák kupája …stb. Ez egy jól működő, határon átnyúló, alulról szerveződő, épülő, civil sportkezdeményezés, amelynek az „apropója”; a kézilabda. Felmenő rendszerünknek köszönhetően, pár év múlva több ezres nagyságrendben lesznek leánykák a projektben, akik kézilabdatudásuknak, képességeiknek megfelelően haladnak majd a szakmai ranglétrán felfelé. A legtehetségesebbek a legmagasabb szinten, akár a Fradiban pallérozódhatnak, és erősíthetik hírünket a világban. Ha nem is lesz mindegyikőjükből nemzetközi szintű játékos, de lehet egészséges fiatal, kamasz, majd anyuka, aki pár év múlva, a saját gyerekét viheti kézilabdázni.

Azt hiszem, hogy nem kell részletezzem a rendszeres testmozgás fontosságát a gyerekek egészségének megőrzése, a helyes testi, lelki és személyiségi fejlődésében. Pedagógusként ezért tartom nagyon fontosnak , hogy iskolánkban is megadasson az a lehetőség, melyet a „Szatmár-Ferencváros határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projekt”; biztosithat. Ezért értesítem az érmihályfalvi 6 – 7 esetleg 8 éves leánykás családokat, hogy 2018 augusztus 27 –től, Szivacskézilabda foglalkozás indul a „Zelk Zoltán”; Iskola tornatermében.

Jelentkezni (feliratkozni) Csengeri Csongor igazgatónál, a 0745-266735 telefonszámon lehet, augusztus 20-tól, valamint a foglalkozások helyszínén.

A foglalkozások ingyenesek, és előre láthatóan heti 2-3 alkalommal 70 – 80 percesek lesznek.

Az első foglalkozás időpontja: augusztus 27, 18 óra, a Zelk Zoltán Iskola tornaterme (Kisterem).

Jelentkezési követelmények / iratok (az iratokat elégséges az első foglalkozára hozni):

– 2011 – 2012 (esetleg 2010 )-ben született egészséges leánygyermek / keresztlevél másolat

– a jelentkező leány nem szenved krónikus betegségben és képes a sporttevékenységeken való aktív részvételre / családorvosi igazolás (amilyen az iskolai tornaórákra szükséges)

– A beírató (esetleg mindkét) szülő beleegyezése / a szülő személyi igazolvány másolata, melyen feltünteti és aláírja a következő szöveget: „Beleegyezem és támogatom leányom Név Kersztnév szivacskézilabda edzéseken/tevékenységeken való részvételét”;.

– A szülők elérhetőségei / telefonszám és más elérhetőségek (ráírható az illető szülő személyi igazolvány másolatára).

Minden jelentkezőt szeretettel várok!

Tisztelettel: Csengeri Csongor Antal