Feliratkozás pótérettségire. Közeleg a pótvizsga is

Feliratkozás pótérettségire. Közeleg a pótvizsga is
2015. July 14.
Azok a középiskolát végzettek, akiknek nem sikerült az érettségijük, e hét folyamán, péntekig feliratkozhatnak a pótérettségire. A megbukott tizenkettedikeseknek is közeleg a pótvizsga, mely után lehet érettségizni.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
Az érettségi vizsgasorozata augusztus 17-én, a kompetencia próbákkal kezdődik, az írott vizsgák pedig augusztus 24. és 28. között lesznek, a következőképpen: a román nyelv és irodalom vizsgát (augusztus 24.) az anyanyelvi vizsga követi augusztus 25-én, egy napra rá a szaknak megfelelő kötelező vizsga zajlik majd, utána egy nap szünet következik, végül augusztus 28-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak az érettségizők.
Az első eredményeket augusztus 31-én 12 óráig függesztik ki, és 12-től 16 óráig lehet óvásokat benyújtani. A végső eredményeket szeptember 3-án teszik közzé.
Azok a tizenkettedikeseket, akik a tanév végén megbuktak – tehát ebből kifolyólag még nem is vehettek részt a korábbi érettségi időszakban – augusztus 4-én és 5-én várják pótvizsgára, és akik sikerrel járnak, azok augusztus 7-én iratkozhatnak fel a pótérettségire.