Felkészültek a múzsa “fogadására”

Felkészültek a múzsa “fogadására”
2013. July 14.
Valójában egy közös vacsora volt a VII.Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor megnyitója szombaton délután. A művészekkel a jövő hét folyamán bármikor, bárhol találkozhatunk a városban.
/vlm/Image/Show/84/
Közös vacsora jelentette az alkotótábor megnyitóját

A helyi alkotótáborok sorában már a hetedik megnyitójára került sor szombaton délután az idei “támaszponton”, a Regina panzióban. A hivatalos szót csak annyiban használhatjuk, hogy jelen volt Nyakó József polgármester, mint az egyik támogató, a Városháza képviselője (a másik támogató a panzió).
A közös vacsorához terített asztal mellett még nem volt ott minden alkotó, aki meghívást kapott a táborba, hiszen folyamatosan érkeztek/érkeznek a városba.
Az idei táborhely megfelelőnek tűnik a gondolatok szárnyalására, a múzsa méltó fogadására – mondta köszöntőjében a polgármester, aki úgy vélte, hogy bár Érmihályfalvának nincsenek sem hegyei, sem várromja, sem “védőszentje”, de így is éppen elég megörökítendő várja a művészeket. A Városháza és a város szívesen fogadja a várost megörökítő alkotásokat, szívesen ad helyet a tábornak, és annak is örülnek, hogy a helyi művészeket szívesen fogadják, mikor ők mennek vendégségbe, zárta szavait Nyakó József.
A tábor főszervezője (aki a konyhai feladatokat is kézben tartja), Szalai Ilona könyvtáros is köszöntötte vendégeit, pár szóban felelevenítve az eddigi táborok történetét, majd hozzátette, hogy az idei végére elkészül a tábor saját logója, tartalmazva sajátos elnevezését is.
A táborozások művészeti vezetője a hajdúnánási Patai István, aki már a tavalyi táborzárón bejelentette: az idei téma a bűvös hármas szám, illetve Érmihályfalva maga. Ennek megfelelően “portyázásokat” tesznek majd a városban, hogy mindenki kedvére fotózhasson, vázlatokat készíthessen, melyek alapján elkészülhetnek az alkotások.
A tábor zárása most is a hagyományos tárlat lesz, melyen a 10 nap alatt készülő alkotásokat állítják ki – ennek pontos időpontját még nem döntötték el, de amint kiderül, közöljük.
A VII.Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői:
– Patai István, Fűz László (Hajdúnánás)
– Fekete Hajnalka (Érkeserű)
– Agárdi Lajos, Vincze Árpád (Hajdúszoboszló)
– Berszán László, Guba-Kerekes Zsuzsa (Székelyhíd)
– Papp Gábor (Margitta)
– Popon Krisztina, Bányai Szabados Katalin, Ferenczy András, Fekete Szabolcs (Nagyvárad)
– Fúró József (Nyírábrány);
Érmihályfalváról: Farkas Ferenc, Kovács Zoltán, Hintalan Géza, Kovács Éva, Kovács József, Kiss György, Molnár Zoltán, Molnár Angéla, Tusa Zoltán.

Keresés