Felmérik és megtérítik a szárazság okozta károkat

Felmérik és megtérítik a szárazság okozta károkat
2015. July 24.
A szárazság okozta károk megtérítését kérhetik a mezőgazdák, akik az elöljáróságon jelenthetik be igényüket, adatokkal alátámasztva.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
A Prefektúra csütörtökön kiadott közleménye szerint a Mezőgazdasági Minisztérium felméri a szárazság által az ágazatban okozott károkat, ezért minden megyétől – így Bihartól is – kéri a vonatkozó adatokat. A kormánybiztosi hivatal ennek értelmében küldte a közleményt a városi és községi polgármesteri hivatalokba, felszólítva azokat, hogy készítsenek felmérést egyrészt a kárt szenvedett területekről (vetések, legelők, kaszálók), másrészt a becsült károkról és azt – az arányokat tekintve – hétfőn délig jelentsék a megyei hivatalnak.
A hírrel kapcsolatban Nyakó József polgármester kifejtette: a gazdák számára lehetőség nyílik a szárazság okozta károk enyhítésére, EU-s támogatásból lehet kártérítést kérni. A hétfő déli határidő az önkormányzatokra vonatkozik, melyek a károk nagyságrendjét, arányait kell jelentsék a kormánybiztosi hivatalnak, ezeket az adatokat a későbbiekben mintegy “feltöltik” a részletekkel, tehát a kis- és nagygazdák szolgáltatta pontos adatokkal. Ennek érdekében kérik: az érintettek jelentkezzenek a Városházán, ahol bejelenthetik kárigényüket, további pontosításokkal – az érintett növényfajták és terület(ek) nagysága – alátámasztva azt.

Keresés