Felolvasómaraton pénteken és szombaton

Felolvasómaraton pénteken és szombaton
2015. February 23.
Mintegy kéttucatnyian vettek részt abban a felolvasómaratonban, melyben a világ minden tájáról, így Romániából is bejelentkezettek mellett Érmihályfalva is részes volt.
/vlm/Image/Show/84/
A marosvásárhelyi Mentor Kiadónál megjelent kötet-sorozat néhány borítója


Az elmúlt hét végén nyolcadjára szervezték meg a Wass Albert felolvasómaratont, melyhez a világ minden tájáról csatlakoztak önkéntesek, s melynek célja az író munkásságának népszerűsítése. Első alkalommal volt a csatlakozók között – további összesen 52, Romániából Nagybánya és Koltó mellett – Érmihályfalva is.

A városi könyvtárban pénteken este 7 órára (ez volt az egységes kezdési időpont) mintegy húszan gyűltek egybe, hogy verset és prózát olvassanak, a kiírás szerint nem csak Wass Alberttől, hanem bármelyik kedvenc alkotójuktól.
Jellemzően azért a felolvasás névadójának versei, tájleíró és a szülőföld szeretetéről szóló sorai hangzottak el olyan kiadványokból, melyek az országhatáron belül jelentek meg és bárki számára hozzáférhetőek könyvüzletekben, könyvtárakban.

A szervezők eleve úgy “rendezkedtek be”, hogy – eltérően a 24 órányi folyamatos felolvasást vállaló helyszínektől – az akció első, majd utolsó óráiban legyenek együtt az érdeklődők. Ennek megfelelően szombaton délután újra találkoztak, lánc-szerűen felolvastak, majd a maratont ugyancsak az egységes időpontban, este 7 órakor lezárták, nagyjából egy munkaidőnyi kellemes, közös időtöltést tudva összességében a hátuk mögött.

(erdon.ro)

Keresés