Félórás sztrájk volt

Félórás sztrájk volt
2015. February 20.
Az érmihályfalvi Városháza alkalmazottai is csatlakoztak péntek délelőtt a közalkalmazotti sztrájkhoz. Az országos akció fő célja: emeljenek a jellemzően 600 - 800 lejes fizetéseken.
/vlm/Image/Show/84/
A Városháza bejárati ajtaján ott volt az akció hirdetménye

Február 20-án, pénteken 10 és 10.30 óra között figyelmeztető sztrájkot tartottak országszerte a közalkalmazottak, pontosabban azok, akik csatlakoztak a Közigazgatási Szakszervezetek Országos Föderációja (FNSA) felhívásához.
A sztrájkolók egyrészt úgynevezett ebédjegyeket vagy ebédpótlékot, másrészt fizetésemelést vagy a költségvetési alkalmazottak egységes bérezésére vonatkozó 2010/284-es törvény alkalmazását kérik a közigazgatásban.
Tiberiu Negrei FNSA-alelnök egy, az akciót megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a közigazgatásban – ellentétben a közhiedelemmel, melyben nagyságrendekkel nagyobb összeg él – 600–700–800 lejes fizetések vannak, és a törvényes úton kiharcolt pótlékokat sem kapják meg az alkalmazottak. Hozzátette: „Szeretnénk tisztázni, hogy mi nem a kormányt akarjuk megdönteni, nem érdekel bennünket a parlamenti többség sem, csak a jogainkat követeljük!”;
A felhíváshoz csatlakoztak az érmihályfalvi Városháza alkalmazottai is: fél óráig nem fogadtak ügyfeleket, de ez nem okozott valós fennakadást az ügymenetben.

Keresés