Felszerelték az önkénteseket

Felszerelték az önkénteseket
2016. July 5.
Átvették felszerelésüket az önkéntes katasztrófavédelmi csoport tagjai, akik a napokban egy szórólapot hordanak ki a lakosokhoz. A gyűlést a városközpont egy új pihenőhelyén tartották.
/vlm/Image/Show/84/
Az önkéntes csoport tagjai új felszerelésükben

A Helyi Tanács decemberben szavazta meg, alakuló ülésüket pedig februárban tartották az önkéntes katasztrófavédelmi csoport tagjai (részletek ide kattintva). Az elmúlt pénteken délután újabb olyan gyűlést tartottak, melynek szerencsére nem katasztrófa elhárítása volt a célja, ám annál látványosabb volt a témája: a tagok megkapták azt a felszerelést, amit februárban még csak bemutattak nekik.

Karsai Attila alpolgármester elmondta: a csapat minden tagja megkapta az előírt felszerelést (amit, reméljük, a továbbiakban sem kell sokat koptatnia), továbbá megbeszélték további teendőiket, hiszen a városvezetők mindenkor számítanak közreműködésükre, ami a városgazdálkodást, a lakosokkal történő kapcsolattartást illeti. Várostérképet felhasználva felosztották a városrészeket az önkéntesek között, minden tagnak van egy körzete, amiért felel, ha “helyzet van”.

Első feladatként szórólapokat fognak széthordani a lakosoknak, melyekben arról van szó, hogy mindenki köteles a háza előtti árkot karban tartani, illetve metszeni, nyesni a fákat, sövényeket, hogy azok ne korlátozzák, akadályozzák a forgalmat (a szórólap teljes szövege alább, nagyításért katt a képre). A szórólapot lehetőleg mindenkinek kézbe kell adni, ami személyes kapcsolatteremtést jelet, vagyis a város egyéb dolgairól is szót lehet ejteni közben.

Megemlítendő, hogy a minapi gyűlést részben az önkéntes csoport kijelölt székhelyén tartották (a régi városháza épületében), részben pedig azon a pihenőhelyen, melyet asztallal, lócákkal a napokban alakítottak ki az épület és a szomszédos tömbház közötti részen.

Keresés