Felújítási munka zajlik a bölcsődében

Felújítási munka zajlik a bölcsődében
2013. August 9.
Átfogó belső renoválási munka zajlik a bölcsődében, mely év közben kapacitásának teljes kihasználásával működik.
/vlm/Image/Show/84/
A "bölcsi" most építőteleppé alakult

A bölcsődében zajló munkálat célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő körülményeket biztosítsanak a gyerekeknek, illetve az intézményben dolgozóknak is, nyilatkozta Nyakó József polgármester.
A munkálatot a Polgármesteri Hivatal által létrehozott Valsalub cég végzi. Ahogyan arról annak idején beszámoltunk, a cég megalapítása éppen azt a célt szolgálja, hogy az ilyen és hasonló munkákat olcsóbban lehessen kivitelezni, mintha arra más céget szerződtetnének.
A helyszínen Homonnai Attila, a Valsalub vezetője elmondta: augusztus elsején láttak munkához, ami várhatóan másfél hónapig, szeptember közepéig fog tartani, ami azt is jelenti, hogy mintegy két héttel kitolódik a bölcsődében szokásos egy hónapos vakáció. Ezt a (csak belül zajló) munka mérete indokolja: olyan felújítást végeznek, mely már régóta esedékes volt.

Összesen 19 helyiség vált ideiglenes építőteleppé, melyekben (szükség szerint) vakolnak, meszelnek, csempéznek, padlóznak, lambériáznak. Az általános rendbetétel teljes költségvetése 24 ezer lej, és hat munkás dolgozik folyamatosan, tudtuk meg az igazgatótól.
A bölcsőde napokban kinevezett új vezetője Torda Csilla, aki már évek óta az intézmény alkalmazottja, és nyugdíjba vonult elődjét váltotta a vezetői tisztségben. Mint kérdésünkre elmondta, az 50 férőhelyes bölcsőde maximális kihasználtsággal működik, sőt, várólista is van. A közelgő tanévben 25 “gyerekük” lesz már óvodás, akik helyére természetesen mások érkeznek.

A közismert létszámstop miatt az alkalmazottak számát nem tudják gyarapítani, a gyerekekkel 10-en foglalkoznak pillanatnyilag (egy kolléganőjük gyereknevelési szabadságon van).

Keresés