Fesztiválvég, sztárallürrel élesítve

Fesztiválvég, sztárallürrel élesítve
2014. May 19.
Négy koncerttel, és - szokatlan módon - koncert közbeni tűzijátékkal ért véget a XXII. Nyíló Akác Napok.
/vlm/Image/Show/84/
Szikora Róbert és az R-Go a szó szoros értelmében a fesztivál utolsó programja lett

A szépségverseny után meglepetés-koncert várta a főtér közönségét: a nagyváradi No Cable együttes az utolsó pillanatban “esett be” a fesztivál programjába, vállalva azt is, hogy kimaradtak a népszerűsítésből. A fiatalok után a Villon együttes (jobbról) négy tagja élő zenével próbálta ébren tartani a publikum figyelmét. Közben megérkezett a 2012-es X-Faktor harmadik helyezettje, Csobot Adél. A nagykárolyi énekesnő (balról) fekete fellépőruhában állt színpadra, de ennél sokkal színesebb, kedves, pörgő egyéniségnek bizonyult, a tehetségkutató versenyben előadott, illetve azóta született szerzeményeket előadva. A szervezők marasztalták a koncertje után, maradjon a további bulira, ám ezt elhárította: reggel sajnos iskola van…
Közben a főtért övező tömbházak egyikének falán futó lézerfelirat cikázott, a fesztivál, illetve az éppen színpadon lévő nevével.
A sokezres közönség a nap, és a fesztivál “csattanójára” várt ekkor már, Szikora Róbertre, az R-Góra, illetve a sokadik generációs Gidákra. A színpadon egyszer csak (mű)pálmafák nőttek ki, hangszereket hordtak ki árnyékukba – ám a hangolásnak nem és nem akart vége szakadni. A közönség már türelmetlenkedett, ám a sztár egyre csak hangolt, egyben citerázva a szervezők idegein. Aztán jó félórás késéssel csak felhangzott a csikidam (bármi legyen is az), és egymást követték a jól ismert R-Go számok. A késés felborította az eredeti menetrendet, vagyis koncert közben érkezett el az éjfél, márpedig a betervezett tűzijátékot útjára kellett engedni. A látványosságot így a “Szeretlek is, meg nem is” című dal festette alá, és többen fordultak az égi látványosság, mint a színpad felé. Mintha mi sem történt volna, a koncert folytatódott, előkerült Szikora Róbert jellegzetes, kitűzőkkel teleaggatott ruhája, a “Ballag a katona” című dal közben lengette a régi magyar zászlót, és a himnusz is felcsendült. Olyan finálé-szerű hangulata volt az egésznek, bár a beígért másfél órából akkor még egy óra telt el. Na, de nem is volt vége, az előadók átöltöztek, és Szikorának a Hungária együttes-korszakbeli időszakát idézték fel, és a rock’n roll mintha jobban belendítette volna a közönséget. A koncerttel együtt ért véget a XXII. Nyíló Akác Napok, melynek befejezését Nyakó József polgármester jelentette be, megköszönve a szervezői munkát, a közönségnek pedig megígérve, hogy jövőre újra találkozunk.

Keresés