Fiatal focistáink a megyei válogatottban

Fiatal focistáink a megyei válogatottban
2017. November 1.
Két érmihályfalvi fiatal labdarúgó is meghívást kapott a megyei válogatottba. Mindketten voltak már korábban is megyei kerettagok.
/vlm/Image/Show/84/
Csapattársaik körében Talpos Kristofer (a jobb szélen) és Talpos Zsolt (középen hátul)

A megyei Labdarúgó Szövetségnek az Érmihályfalvi Unirea SK-hoz eljuttatott értesítése szerint az U 14-es Bihar megyei válogatott november 5-én, vasárnap 13 órától Szentjánoson fogadja Máramaros megye hasonló korú válogatottját. Az értesítés oka: az Unirea két játékosát, kiknek edzője Szabó Zoltán, behívták a megyei válogatottba. A 17 fiatalt a következő klubok adják: Nagyváradi Viitorul (3), Nagyváradi VSK (10), Nagyváradi Soimii (1), Szalontai Olimpia (1), illetve az Unireából Talpos Kristofer és Talpos Zsolt.

Fele Attilától, az Unire SK elnökétől megtudtuk: Kristofernek ez lesz a negyedik ilyen válogatója, korábban játszott a Kolozs megyei válogatott ellen kétszer és a Szatmár megyeiek ellen egyszer – Beszterce-Naszód megye ellen is tagja volt a keretnek, de betegsége miatt nem vehetett részt a találkozón. Zsolt a Szatmár megyeiek elleni találkozón volt már megyei válogatott korábban. (A megyei válogatottak közötti találkozókat az országos szövetség szervezi, tehetségkutatási céllal.)

A két fiatal labdarúgó az Unirea junior D korosztályú csapatának tagja. A csapat a bajnokságban 10 forduló után 4 győzelemmel és 3 – 3 döntetlennel illetve vereséggel a 7. helyen áll. Szabó Zoltán edző szerint igen jó teljesítményt nyújtanak a fiatalok, de még náluk is jobbat a még fiatalabbak: a junior E korosztály a 15 csapatos mezőnyben a 2. (!) helyet foglalja el (12 meccsből 10 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), megelőzve a több váradi, szalontai, margittai gárdát. Egy igen reményteljes csapatról van szó, mondta Szabó Zoltán, azt is elárulva, hogy több játékosát máris figyelik olyan klubok edzői, akik szeretnék őket a maguk keretében tudni.