Fociünnep a BVSC-pályán

Fociünnep a BVSC-pályán
2015. June 30.
Meghívott státuszban újra részt vett az érmihályfalvi öregfiúk focicsapata az MLSZ és az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület szervezte focifesztiválon. És, ha már ott voltak...
/vlm/Image/Show/84/
A piros mezes érmelléki csapat a BVSC-pályán

Nyíradonyi sportbaráti kapcsolataiknak köszönhetően az érmihályfalvi öregfiúk részt vesznek egyedüli határon túliakként az MLSZ Európában egyedülálló veterán-programjában: Nyíradony és a debreceni DASE csapataival oda-vissza alapon játszanak bajnoki rendszerben, ám a szezonvégi országos döntőköre eredményeiktől függetlenül mindig meghívást kapnak. Nem történt ez másképp az elmúlt szombaton sem, amikor Budapesten, a BVSC Szőnyi úti sporttelepén 15 csapat játszott a veterán bajnokság helyosztóin, az úgynevezett VIP-csoportban pedig Kelet és Nyugat válogatottja mellett Érmihályfalva lépett pályára.
Id.dr.Lunczer János, az érmelléki csapat menedzsere elmondta: mindig rendkívül jó hangulatban telnek ezek a találkozók, ahol valójában már ismerősök találkoznak egymással, e mellett most jelen volt például Csank János korábbi és Dárdai Pál jelenlegi szövetségi kapitány is.
A meccseken a margittai, székelyhídi és semjéni labdarúgókkal megerősített érmihályfalvi csapat 2-0-ra legyőzte a Nyugat, 2-1-re Kelet válogatottját.
A csapat tagjai voltak: Sütő Zoltán, Pauli János, Kovács Zoltán, Pap György, Kardos Sándor, Margittáról Karacs Gyula és Santa Dorel, Semjénből Perényi József és Fele László, Székelyhídról pedig a ma az USA-ban élő, korábbi román ifjúsági válogatott Fándly Zoltán.
Ezt egy életen át kell játszani” – hangzik a veterán fociünnep jelmondata, erre mi sem jellemzőbb, mint hogy a legidősebb labdarúgó 78 éves volt! Ehhez a szlogenhez tartják magukat az érmelléki sportolók is, tette hozzá id.dr.Lunczer János, aki a csapat nevében ezúton is köszönetet mond az érmihályfalvi önkormányzatnak utazásuk támogatásáért.
(erdon.ro / Rencz Csaba)

Keresés