“Fogadom, hogy tanáraim viccein mindig nevetni fogok!”

“Fogadom, hogy tanáraim viccein mindig nevetni fogok!”
2019. November 15.
A középiskolások gólyabálja előtt egy nappal idén is megtartották a Zelk Zoltán Általános Iskola Mini Gólyabálját. Újításként az ötödikesek egy "fogadalmat" is tettek...
/vlm/Image/Show/84/
November 7-én ismét különleges nap volt a Zelk Zoltán Általános Iskolában, hiszen eljött a várva várt Mini Gólyabál, amely jó ideje hagyomány iskolánkban. Az ünnepség során felavatjuk “gólyáinkat”, az ötödikes diákokat, majd közös bulival zárjuk a programot. A Diáktanács szervezésében megtartott rendezvényen öt gólyapár versenyzett a legügyesebb, legtalpraesettebb újonc címért : V. A – Bacro Laura és Kéri Dávid, V. B – Molnár Sára és Karsai Kristóf, V. C – Deac Alexandra és Martin Kevin, V. D – Biri-Vadai Jázmin és Zajti Gergő, V. E – Sziártó Alexandra és Illés Kristóf. Az ötödikeseknek a verseny kezdete előtt fogadalmat kellett tenniük, mely újítás volt az eddigi évekhez képest.
A fogadalom szövege: “Én … zelkes kisgólya, ezúton fogadom, hogy minden reggel vidáman és büszkén lépek be az iskolába, hisz örülök, hogy ide járhatok! Fogadom, hogy osztályom hírnevét »életem kockáztatásával« is védeni fogom. Iskolámra szégyent nem hozok, de kivívom, hogy büszke legyen rám! Fogadom, hogy mindig, minden körülmények között felismerem tanáraimat, a folyosón nem megyek nekik, sőt… még köszönök is! Fogadom, hogy tanáraim viccein mindig nevetni fogok! Fogadom, hogy amikor nagyobb leszek, nem veszem el a kisebbek labdáját! Örülök, hogy zelkes vagyok, most jönnek a lelkes napok, ígérem, hogy a szívemben örökké ZELKES LELKES maradok!”
Az eskütétel után a versenyzőknek érdekesebbnél érdekesebb próbákat kellett teljesíteniük, hogy kiderüljön rátermettségük: rímekben kellett bemutatkozniuk, egymással és az osztályfőnökkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, a fiúknak táncolva kellett hajat fonni, a lányoknak egy furcsa szemüvegben labdát vezetni seprűnyéllel, mutogatás alapján ki kellett találni egy osztálytársat, kosárra dobni, szívószállal cukorkát válogatni, és természetesen nem maradhatott el a tánc sem, amikor is különböző stílusú zenékre kellett táncolniuk.
A gyerekek mind nagyon ügyesek voltak, ám a végén megszületett a sorrend, melyet a tanárokból álló zsűri állított fel: I. hely – V. B ( Molnár Sára és Karsai Kristóf), II.hely – V. E ( Sziártó Alexandra és Illés Kristóf), III. hely – V. C ( Deac Alexandra és Martin Kevin). A Miss Gólyabál címet Bakró Laura (V. A) kapta, Mr. Gólyabál Illés Kristóf (V. E) lett.
Az eredményhirdetés után együtt szórakozott az iskola apraja-nagyja, hiszen a gólyabált egy jól sikerült buli zárta.
Boros Emőke tanárnő

Keresés