Fogyatékosokkal foglalkozó központ kezdi meg működését szeptember 1-től

Fogyatékosokkal foglalkozó központ kezdi meg működését szeptember 1-től
2013. July 30.
Régiós központot szándékszik nyitni Érmihályfalván a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság.
/vlm/Image/Show/84/
Ebben az épületben lesz a kirendeltség

Miközben több intézmény (áram- és gázszolgáltató, adóhivatal) is megszüntette érmihályfalvi kirendeltségét az elmúlt években, a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság éppen most tervez létesíteni ilyet a városban.

Nyakó József polgármestertől megtudtuk: a Városházát az igazgatóság kereste meg szándékával, és egy 5 éves projekt keretében létesítenének egy régiós központot. Ennek feladata lenne a fogyatékosok információval történő ellátása, ügyintézése, illetve különböző kurzusok szervezése. Utóbbiak a fogyatékosok társadalmi beilleszkedését segítenék elő, és akik majdan ezeken a kurzusokon részt vesznek, bizonyos juttatást is fognak ezért kapni. Addig azonban még van idő, a központ tényleges aktivitását szeptember 1-től tervezik beindítani. Augusztusban a székhely rendbetétele, kialakítása van napirenden, amit az igazgatóság saját forrásából old meg.

A székhely a Köztársaság és Mester utca sarkán lévő épületben (annak egy részében) lesz, melyben 1887-ben megalakult a város második pénzintézete, a Kereskedelmi és Iparbank Részvénytársaság, az utóbbi években pedig volt benne lakás, iroda, és ifjúsági szervezet székháza is.

Keresés