Főkonzuli látogatás

Főkonzuli látogatás
2015. May 14.
Mile Lajos főkonzul előbb a polgármester irodájában, majd az RMDSZ-szervezet irodájában tájékozódott Érmihályfalva mindennapjairól.
/vlm/Image/Show/84/
Mile Lajos főkonzul a helyi RMDSZ-irodában

Csütörtök délelőtt érkezett Érmihályfalvára Nyakó József polgármester meghívására Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja (és két munkatársa), akit az elöljáróval városházi irodájában fogadott. Később együtt látogatták meg az állatkiállítást, majd a múzeumban László András nyíradonyi kosárfonó kiállítását is.
Ezek után ejtette szerét, hogy bekopogjon a helyi RMDSZ-székházába is, ahol az elnök-polgármester mellett Sütő Judit irodavezetővel és Gábor Évával, a heyi nőszervezet alelnökével beszélgetett.
Az irodavezető tájékoztatta a főkonzult arról, hogy a könnyített honositás ügyintézése során jó munkakapcsolatban van a konzulátus alkalmazottaival, és ha vannak is kisebb fennakadások, azokat nem a külképviselet okozza. Mile Lajos megköszönte az iroda munkáját, melynek során már több mint 2500 honosítási kérelem iratcsomóját állították össze, és további támogatást is ígért. Kifejtette: saját hatáskörében nem hajlandó semmilyen kizárólagosságnak helyt adni, főleg tekintettel “a politikai helyzet újragondolására”.
Gábor Éva tanítónővel a nevelés és oktatás helyzetéről, lehetőségeiről váltottak néhány szót.
Ha bármilyen gondjuk adódna az irodában, amiben módjában áll segíteni, ne habozzanak telefonálni – mondta távozóban a főkonzul.