Fölényes győzelem jó játékkal

Fölényes győzelem jó játékkal
2015. July 30.
Lendületes, kombinatív, célratörő játékkal 3-1-es félidő után 6-1-re verte az Unirea a Borsi Viitorult szerdán késő délután, előkészületi meccsen.
/vlm/Image/Show/84/
A fehér mezes hazaiak meggyőző fölényben voltak

A bajnoki felkészülés során negyedik meccsét hazai pályán játszotta az Unirea, és aki szerdán késő délután kilátogatott a Praszler stadionba, az nem bánta meg, hiszen nem csak nagy gólarányú győzelmet aratott a csapat, de azt megérdemelten, tetszetős játékkal érte el.
A borús idő – miután megállt a szemerkélő eső – ideális hőmérsékletet biztosított a csapatok számára, melyek igen nagy lendülettel láttak “munkához”. Már az első percekben többször is lesre futottak játékosaink, mintegy mutatva az igyekezetet, Fele Sz. távoli lövése, Crisan C. fejese jelentett veszélyt a borsi kapura. Az első gólt mégis mi kaptuk: a 14. percben egy kontrát csak szabálytalanul tudtunk megfékezni, a szabadrúgás védhetetlenül vágódott Perényi hálójába – 0-1. Pár percre úgy tűnt, a kapott gól összezavarta játékosainkat, ám jól jöttünk ki a hullámvölgyből, és 10 perc múltán egyenlítettünk: Péter szerzett labdát saját térfelünkön, a gyors indítással Gego lendült meg, passzát Illés emelte a felső léc alá – 1-1. A 28. percben Gego – Dobondi mintaszerű összjáték végén utóbbi talált a hálóba – 2-1, majd a 43. percben Dobondi már egyéni akciója végén bombázott a kapuba – 3-1. Egymás után vezettük a tetszetős támadásokat, a nevezett Gego és Dobondi összjátéka élményszámba ment, nem kevésbé az, hogy a többi játékos is felnőtt a feladathoz, hiszen valamennyien belemenősen, kombinatívan, ahogy mondani szokás: “látva a pályán” játszottak.
A második félidőben is bátran lőttük a kaput, ám az első komoly izgalmat az okozta, hogy Fórián pár perccel beállása után megsérült, bokáját egy idei pihentetnie kell. A vendégek egyre kevesebbszer jutottak a kapunkig, igaz, Perényinek volt alkalma megmutatni képességeit, amikor a jobb felsőből halászott ki egy “löketet”. A hangulat edző meccs ellenére nem volt teljesen baráti, ezt mutatta a több sárga lap, sőt, mindkét oldalon a piros is villant – tehát az indulatok kordában tartásán még lehet javítani, hiszen eltiltásokra kevésbé lesz szükségünk. A gólgyártás fonalát a 78. percben vettük fel, amikor egy gyorsan és harciasan kijátszott helyzet végén Gego volt eredményes – 4-1. A mérkőzés végén, a 41. és 45. percekben Gábor állította be a végeredményt: előbb Fazekas szögletét fejelte a hálóba – 5-1, majd Vadkerti passzát bombázta a jobb alsóba – 6-1.
Ha hasonló mentalitással és persze eredményességgel küzdő csapatot láthatunk a bajnokság során is a Praszler stadionban, mint szerda este, akkor bizonyára nem csak az eredmények, de a szurkolók sem maradnak majd el.
Az Unirea legközelebb augusztus 1-én, szombaton játszik Nyíradonyban, majd a tervezett programtól eltérően augusztus 8-án, szombaton 11 órától hazai pályán még fogadják a Szatmári Olimpiát és az lesz az utolsó felkészülési találkozó a bajnoki nyitány előtt.
Ifj.Fele Sándor folyamatosan lehetőséget adva a cseréknek is (csak Horváth és Gego volt végig pályán) a következő csapatot szerepeltette: Perényi (84.p Kis) – Horváth, Péter (46.p. Lakatos), Crisan C. (60.p. Fórián / 68.p. Crisan R.), Crisan R. (46.p. Fazekas), Létai (66.p. Kiss), Fele Sz. (66.p. Vadkerti), Dobondi (78.p. Crăciun), Illés (66.p. Gábor), Sándor (46.p. Pap), Gego.

Keresés