Folyamatos nyüzsgés az állatkiállításon

Folyamatos nyüzsgés az állatkiállításon
2013. May 16.
Csütörtök délelőtt a haszon- és díszállat kiállítással kezdődött meg a XXI. Nyíló Akác Napok fesztivál.
/vlm/Image/Show/84/
Nagy volt a nyüzsgés a kiállításon

Bár korábban megfogalmazódott, hogy négyről három naposra rövidüljön a fesztivál, a szervezők belátták: a hagyományos, és mindig nagyon sikeres haszon- és díszállat kiállítást egyszerűen nem lehet kihagyni, és az nem lehet máskor, mint csütörtökön, a hetivásár napján.
Az érdeklődő sokaság, a főtéri tömbházak mögött kora reggeltől délig tartott folyamatos nyüzsgés igazolta a döntés helyességét. Egymás sarkát taposva érkeztek az óvodai csoportok, a kisebb és nagyobb osztályok, hogy a galambokat, különleges baromfiakat és nyulakat, aranyfácánt, tengerimalacot, őzsutát, kecskegidát, bárányokat, japán tyúkot és kakast rejtő ketrecek elé, a fal mentén tehenek sorakoztak. A pónilovak pedig valósággal elvesztek az őket megsimogatni vágyók tömegében, egy csacsi vontatta szekér szinte szusszanásnyi idő nélkül fuvarozta az el nem fogyó gyereksereget a tömbházak körül.
A kavalkádot elégedetten figyelte id.dr.Lunczer János főszervező, aki kérdésünkre elmondta, hogy mintegy 70 gazdát járt fel személyesen, hogy állataikkal részt vegyenek a kiállításon, illetve a szombat déli lovas bemutatón.

Keresés