Folytassuk itt tavasszal!

Folytassuk itt tavasszal!
2019. December 3.
Egy ötgyőzelmes sorozattal (melyből négy meccsen gólt sem kaptak) zárta le az őszi szezont az Unirea.
/vlm/Image/Show/84/
Bár havat sejtető fellegek már szombat délután is gyülekeztek az égen, még labdarúgásra alkalmas körülmények között tarthatták meg a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi utolsó, 15. fordulóját. Az Unirea egy négyes győzelmi sorozat után várta a Praszler stadionba a Telegdi Forestát, azzal a megalapozott reménnyel, hogy hazai pályás sikerrel zárja a 2019-es szezont.
A találkozó egy perces néma főhajtással kezdődött: Moka Danielre emlékeztek, az Unirea korábbi labdarúgója az előző napon hunyt el…
Bár a hivatalos jegyzőkönyv szerint az első félidő mintha meg sem történt volna (nem volt sem gól, sem csere), korántsem voltunk esemény nélkül. Kezdődött azzal, ahogy a szurkolói kemény mag hang- és füstpetárdákkal köszöntötte a felvonuló csapatokat, a pirotechnikai eszközökből a későbbiekre is maradt. Érthetetlen, hogy a csapatot szerető szurkoló milyen indíttatásból kockáztatja a pálya letiltását?!
A találkozó egy másik “színfoltja” volt, hogy mintegy külön csatát vívott hátvédünk, Jude, és a vendégek csatára, Gado, meg is kapták sárga lapjaikat viszonylag hamar, és végig lógott a levegőben, hogy akár egyiknek, akár másiknak, akár mindkettőnek idő előtt véget ér a meccs… Részünkről Lakatos 25. percben, majd Boros 35. percben kapura küldött lövése volt a legizgalmasabb, de a szünetben elmondhattuk, hogy vezethetnénk is, de hátrányban is lehetnénk.
A második félidő tűzijátékkal kezdődött, de szerencsére a pályán: beszorítottuk a telegdieket kapujuk elé, a félpályán sem tudtak átjönni, egymást követték a kapujukra zúduló lövések, az 58. percben aztán eredményre is jutottunk: a végig kiválóan játszó fiatal Dorogi a bal oldalról tálalt Gego elé, aki a kapuval szemben higgadtan gurított a hálóba – 1-0. A második gólunk a 65. percben született: szintén a bal oldalról érkezett a labda, amit Crişan gólpasszt érő mozdulattal átlépett, ami így újra Gego elé került, aki most sem hibázott – 2-0. A vendégek nem adták fel, ám Szász ajtó-ablak helyzetben is állt a vártán, megakadályozva még a szépítést is. Maradt a két gólos győzelem, melynek megszerzéséhez minden játékos “odatette” magát, a szurkolótábor a szezon elején sokat hiányolt jó játékot köszönhetett meg, ami az őszi 6. hely megszerzéséhez volt elég 9 győzelemmel, döntetlen nélkül, 6 vereséggel, +4-es gólaránnyal (37-33), 27 ponttal.
Ifj. Fele Sándor a következő gárdát szerepeltette: Szász – Crişan, Jude, Urbanowski, Bacsó (83. p. Molnar), Sabău (78. p. Kiss), Boros, Solymosán, Dorogi (85. p. Pop), Lakatos, Gego.
A forduló további eredményei ITT, a tabella ITT tekinthető meg.
Az ifjúsági csapat 6-0-ra nyert (a gyerek és utánpótlás csapatok is befejezték az őszi szezont, az ő eredményeikre visszatérünk).
A bajnokság március 7-én folytatódik, az Unirea az Élesdi Crişult fogja fogadni.

Keresés