Formai névváltoztatás

Formai névváltoztatás
2012. August 30.
Formai okokból változik bizonyos iskolák neve az új tanévben. Ennek következményeként a helyi általános iskoláé is - de ez nem érinti a Zelk Zoltán nevet.
/vlm/Image/Show/84/
A Zelk Zoltán iskola főépülete

A Helyi Tanács szerdán délelőtt tartott rendes havi gyűlésének egyik témája volt, hogy a tanácsosok jóvá kellett hagyják a jogi személyiséggel rendelkező tanintézmények szerkezeti felépítését.

Városunkban két ilyen, jogi személyiséggel rendelkező iskola van: a Mezőgazdasági Főgimnázium, és a Zelk Zoltán I.-VIII. Osztályos Iskola.

A tanácsi határozatot az tette szükségessé, hogy országos szinten több tanintézménynek változtattak a nevén, ebbe a sorba került be a helyi általános iskola is – mondta el a téma felvezetésében Csengeri Csongor, az iskola igazgatója.

Eszerint a “Şcoala cu clasele I.-VIIII. Zelk Zoltán” helyett ezentúl “Şcoala Gimnazială Zelk Zoltán” a hivatalos elnevezés – ami semmi gyakorlati változást nem von maga után, mondhatni formaság. Mint a gyűlésen elhangzott, magyarul továbbra is az “általános iskola” lehet a megfelelő megnevezés, hiszen gimnázium már van…

A Mezőgazdasági Főgimnázium elnevezése nem változott, ellenben órarendjébe idén “visszatér” a szakoktatás, egy-egy román és magyar osztállyal.

Keresés