Fotókon a repülés érzése

Fotókon a repülés érzése
2016. March 1.
"Beszállókártyát" kaptak mindazok, akik részt vettek az elmúlt szombaton azon a virtuális repülőúton, melyre Bikfalvi Zsolt fotóművész invitálta az érdeklődőket az érmihályfalvi könyvtárban.
/vlm/Image/Show/84/
Március közepéig lehet megtekinteni a tárlatot

A helyi Érmellék 2009 Fotóklub virtuális repülőutat szervezett, melyen a pilóta szerepét Bikfalvi Zsolt nagykárolyi fotóművész töltötte be. A Szatmár megyei város Vénig László Fotóklubjának alelnöke úgynevezett repfotós, ami azt jelenti, hogy a földről fényképez repülőket légikikötőkben, repülős napokon, airshow-kon, vagy egyszerűen útjuk közben a légifolyosókon. Frappáns ötletként a tárlatra érkezők egy-egy “beszállókártyát” kaptak, mely ezúttal egy képzeletbeli utazásra jogosított.
A stewardess szerepét ezúttal Borbély-Simon Andrea könyvtáros töltötte be, ő köszöntötte az egy kisebb különgépre való érdeklődőket, majd Bíró Károly helyi klubelnök mondta el, hogy a rendezvény illeszkedik fotósok célkitűzései közé, miszerint népszerűsítik a fotózást. Bemutatta a vendéget, aki egyike annak a néhány fotósnak Romániában, akik a repfotózást művészi szinten művelik. A szervezőknek és a vendégnek gratulált Karsai Attila alpolgármester is, utána Bikfalvi Zsolttól tudtuk meg, hogy az utóbbi 8-9 év “termésének” válogatását láthatjuk, mely “a repülés érzését” kívánja közvetíteni, sajnos a kerozin szagát nem tudja mellétenni. Mintegy 90%-ban magasban haladó gépmadarakat fotózik, a többit földi eseményeken, reptereken, fotóit láthatta már Buenos Aires, Sidney, Kassa vagy Peking közönsége is.
Az eseményen közreműködött a helyi Furfangos Furulyások billentyűsökkel kiegészült csapata is (csoportvezető Darabont Aliz zenetanárnő), hogy a zene szárnyán is kalandozhassunk. A megnyitót követően a fotós vendég válaszolt az érdeklődők kérdéseire, mint fogalmazott: bármeddig képes beszélni a repülőkről, a repülésről, a fotóiról. Akik ezután szeretnének részt venni ezen a képzeletbeli utazáson, azokat március 18-ig várják az érmihályfalvi városi könyvtár termináljában.
(erdon.ro)

Keresés