Franciaországban jártak a gimnázium focistái

Franciaországban jártak a gimnázium focistái
2016. May 25.
Április közepén adtuk hírül, hogy a Mezőgazdasági Főgimnázium focicsapata Franciaországba utazna, immár arról számolhatunk be, hogy mit végeztek ott.
/vlm/Image/Show/84/
A Franciaországban járt delegáció

Május 8. és 15. között rendezték meg a franciaországi Nantes-ben a Mezőgazdasági Iskolák Labdarúgó Európa Bajnokságát, Euro Foot Agri 2016 néven. Ezen első alkalommal vett részt az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium csapata, melynek a hasonló profilú iskolák nemzetközi hálózatán keresztül nyílt erre alkalma. A csapat egy hosszú utazás után érkezett meg a végcélhoz, mely egyben kulturális túra is volt: Budapesten megnézték az Országházat, Párizsban jártak az Eiffel toronynál, a Louvre múzeumban, a Notre Dame katedrálisban, majd már hazafelé megálltak a schönbrunni kastélynál, illetve a bécsi Práterben.

Egy nap a Nantes-i Mezőgazdasági Líceumot is meglátogatták és ismerkedtek a város nevezetességeivel.

Odaérkezésük harmadnapján kezdődött meg a csapatnak a verseny. A megnyitó után az első meccset Avize ellen játszották és vesztették el 4-1-re. A következő napon is vereséget szenvedtek 2-1 arányban Angers ellenében. A két vereség elsősorban a hosszú utazás fáradalmainak és a szokatlan környezet számlájára írható, vélte Körmendi Gyula testnevelőtanár, ám a következő két találkozó, melyeket egy napon, éppen pénteken és 13-án játszottak, már több sikert hozott: Bressuire és Brive gárdáját egyaránt 2-1-re múlták felül. A csapat ezzel csoportjában a 3. helyen végezve fejezte be a tornát.

A csapat tagjai voltak: Bacsó Attila, Kis Márk, Kiss Sándor, Kovács Csaba, Kovács Krisztián, Kovács Lajos, Kovács Roland, Kupás László, Mezei Raymond, Ökrös Szabolcs, Solymosán Ferenc, Ursu Csaba, illetve kísérőként Bogosel Laura és Körmendi Gyula tanárok.

Az emlékezetes úton résztvevők ezúton is köszönik az iskola vezetőinek a támogatást, kiemelten is dr. Derşidan Ştefania aligazgatónőnek, aki megingathatatlanul hitt mindvégig abban, hogy a terv megvalósul. A vendéglátóik közül Philippe Constantin tanárnak hálásak, akinek nagy része van abban, hogy eljuthattak Nantes-ba.

Ugyanakkor köszönet illeti azokat is, akik anyagiakkal támogatták az utazást: SC Agrotex SRL Nagykároly, SC Agroind SRL Hegyközkovácsi, ARA Shoes Romania és érmihályfalva Helyi Tanácsa.

Keresés