“Fűrész művész” bemutatót tartanak a sportfavágó válogatott tagjai

“Fűrész művész” bemutatót tartanak a sportfavágó válogatott tagjai
2013. May 7.
A román sportfavágó válogatott tagjai tartanak bemutatót május 19-én délben, a XXI.Nyíló Akác Napok keretében. Két versenyágazatot mutatnak majd be, és lesz sok meglepetés is. Az alábbiakban egy videó előzeteshez is el lehet jutni.
/vlm/Image/Show/84/

The boys are back in town! – A fiúk visszatérnek a városba!

Ezzel a műsorcímmel tartanak bemutatót Érmihályfalván a román sportfavágó válogatott tagjai, utalva arra, hogy 4 esztendeje már került sor hasonlóra, azonban az azóta eltelt időben sok fejlődésen ment át ennek a sportnak a hazai ágazata.

Nagy Botond sportfavágó, a válogatott vezetője kérdésünkre elmondta: a 7 tagú válogatott 4 tagja lesz jelen a bemutatón, melyre május 19-én, vasárnap 13 órától kerül sor a strand területén. Az érdeklődők két versenyágazattal ismerkedhetnek meg, egyik a timbersport, másik az eurojack. Előbbi az emberi erőre és technikára, utóbbi a motoros vágásra helyezi a hangsúlyt.

Az egy órás favágó showban a nézők láthatnak úgynevezett magasvágást, fakidöntést, vízszintes vágást, keresztvágó fűrészes vágást, szabad rönk vízszintes szeletelését, és természetesen sok show-elemet.

A közben szóló zenét valószínűleg el fogja nyomni, amikor “berántják” a 65 lóerős láncfűrészt, ami a bemutató egyik kivételes attrakciója lesz. (Egy kis előzetes a várható látványról ide kattintva tekinthető meg.)

Mint megtudtuk, a “fűrész művészeket” idén már 47 hasonló bemutatóra hívták.

Nagy Botond hangsúlyozta: az esemény egy bemutató lesz, nem verseny, a félreértések elkerülése végett tehát jelentkezőket sem várnak, csak közönséget, de azt nagy szeretettel.

(BN)

Keresés