Gál Mihály kiállítása a könyvtárban

Gál Mihály kiállítása a könyvtárban
2023. April 4.
kiallitas

Szombat délután a városi könyvtár újabb kiállításnak adott otthont. Ezúttal Gál Mihály kiskunhalasi táblaképfestő, grafikus, főként portrékból álló képeit tekinthették meg az érdeklődők, de az alkotások között vannak ikon jellegű képek is.

A kiállítás első részében Molnár Iringó, VIII. B osztályos tanuló szintetizátoron előadott zenedarabbal teremtett kellemes hangulatot a megnyitóhoz. Simon Andrea, könyvtáros, rövid bevezetője után átadta a szót Karsai Attila alpolgármesternek, aki köszöntötte a művészt és örömét fejezte ki, hogy minden hónapban helyt tudunk adni valamilyen könyvbemutatónak, kiállításmegnyitónak, vagy akár mindkettőnek. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is minél több alkotó tud bemutatkozni a könyvtárban.

Ezután a Nyíló Akác Néptánceggyüttes produkcióját tekinthették meg a jelenlévők,  színesítve a tárlat megnyitóját.

Bircze Mónika, a kiállítás egyik szervezője, bemutatta a művészt, aki tagja a József Attila, Cserhát és Krúdy irodalmi köröknek, a Római Sas Birodalma és Rend kultúra lovagja, rendszeresen jelennek meg képei és versei különböző lapokban. Bircze Mónika kifejtette, számára megtiszteltetés, hogy Nagyváradot követően szülővárosába, Érmihályfalvára is elhozhatták a művész munkáit.

Gál Mihály elmondása szerint szívesen dolgozik grafittal, pasztellel és akrillal, de mostanság főként a szilikonfestészet foglalkoztatja. Petőfi-emlékév lévén, Petőfihez kötődő képeket is hozott városunkba.

A művész egy Máté Imre portrét adományozott a könyvtár részére. A kiállítás április 21-ig látogatható.