Gasztronómiai COOL-túra

Gasztronómiai COOL-túra
2012. November 19.
Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében - annak utolsó programjaként - "Gasztronómiai COOL-túrát" tartottak szombat este a kultúrházban.
A fiatalok csapata munka közben

Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében – annak utolsó programjaként – “Gasztronómiai COOL-túrát” tartottak szombat este a kultúrházban.

A programban kolbásztöltés, lángos sütés és borkóstoló szerepelt.

A kolbásztöltéshez három csapat gyűrte fel az inge ujját:

-Cseke Attila szenátor, képviselőjelölt és kampánystábja

-az önkormányzat csapata (Nyakó József polgármester, Karsai Attila alpolgármester és dr.Turucz Mária megyei tanácsos)

-a szervezők ÉRMISZ+MIDESZ csapata.


A műsorvezető Bántó Norbert kérdéseire érkezett válaszokból kiderült, hogy bár Cseke Attila nem nagyon volt járatos a kolbász töltésében, segítői tapasztalataira hagyatkozva teljesen biztos volt abban, hogy övék lesz a legfinomabb étel. Önbizalomban alig maradt el – sőt – az előbbiektől az önkormányzati csapat, míg a fiatalok inkább dolgoztak, mint beszéltek. Végül mindhárom csapat kolbásza elkészült, s míg azokat a konyhán kisütötték, a résztvevők az állítólag 60 kilométeres körzetben párját ritkító lángossal csillapíthatták éhüket, forralt borral öblítve. Közben a politikusok, városvezetők közéleti témákról beszélgettek a fiatalokkal.

Legvégül pedig a sült kolbászok is az asztalra kerültek, melyek közül – látva a falatozókat – egyikre sem lehetett panasz.

Keresés