Generációk karácsonyi találkozása

Generációk karácsonyi találkozása
2013. December 13.
A gálospetri Szentháromság Gyerekotthonban nevelkedő gyerekek látogattak pénteken délelőtt az Egészségügyi-Szociális Központba, ahol az ünnepek alkalmából köszöntötték az időseket.
/vlm/Image/Show/84/
Karácsonyi műsorral érkeztek a gyerekek

Az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója, Csűri József, és a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó gálospetri Szentháromság Gyerekotthon vezetője, Kosza Erzsébet még október elején, az Idősek Világnapja alkalmából előbbi intézményben tartott konferencia alkalmából írt alá együttműködési szerződést (csatolt képünkön). Ezzel az volt a céljuk, hogy minden alkalmat kihasználva próbáljanak majd kapcsolatot teremteni az intézményekben élő generációk között, egyrészt a fiatalok nevelését, másrészt az idősek mindennapjainak változatosabbá tételét szolgálva.
Ennek a törekvésnek a keretében látogattak a gyerekek pénteken délelőtt a szociális központba, hogy már ünnepi hangulatot teremtve adják elő karácsonyi műsorukat. Ezt a műsort a központ ebédlőjében nézhették meg azok, kiknek egészségi állapota azt lehetővé tette, majd a gyerekek a folyosókon, a szobák bejáratainál is énekeltek, illetve együtt imádkoztak a betegek jobbulásáért. Az ünnepség megrendezéséhez a szociális központ alkalmazottai otthon készített süteményekkel járultak hozzá, illetve a Szépkor nyugdíjas egyesület is támogatta az eseményt.

(erdon.ro)


Keresés