GGG-sek a Rembrandt kiállításon

GGG-sek a Rembrandt kiállításon
2016. April 29.
Érmihályfalva és Balmazújváros testvérvárosi együttműködésének keretében több helyi csoport járt a Semsey kastélyban berendezett Rembrandt kiállításon. A GGG Irodalmi Stúdió élményeit Csűri Enikő hetedikes diák, GGG-tag osztja meg velünk.
/vlm/Image/Show/84/
A GGG Irodalmi Stúdió tagjai a Rembrandt kiállításon

A hónap elején a GGG Irodalmi Stúdió lehetőséget kapott arra, hogy ellátogasson a balmazújvárosi Semsey kastélyban megrendezett Rembrandt kiállításra, s ezzel együtt a nagyváradi születésű Ritók Lajos festőművész alkotásaiból álló tárlat megtekintésére.

A helyszínen, egy rövid bemutató kapcsán kiderült, hogy közel 300 rézkarcot mutat be a kiállítás, s a Louvre megbízásából készítette a nyomatokat Armand Durand az 1800-as évek közepén. A kiállítás egyaránt felvonultat önarcképeket, tájképeket, s különböző bibliai jeleneteket. A kastély földszintjére érkezve az irodalmárok tovább folytathatták a képek közötti barangolást, amikor is a nagyváradi festőművész alkotásait csodálhatták meg. Jelen esetben a ,,csoda’’ szó használata valósággal helytáll, hiszen minden egyes képben érezhető volt, hogy készítőjük kétség kívül jelen van műveiben, s a sötét színhasználat annál is inkább hangsúlyozta a tárlat eleganciáját, egyediségét, és eredetiségét. A Semsey kastélyt elhagyva a zöldövezetben elkészült a kihagyhatatlan csoportkép, s ezt követően fiataljaink a városi cukrászdában időztek sötétedésig, mikor is hazafelé indultak, s folytatódtak a megszokott hétköznapok: de egy lélekmelengető élménnyel, s egy maradandó délután emlékével nézhettek szembe az átlagos hétköznapokkal, hiszen a kiállítás színfoltként ékeskedik diákjaink életében.

Csűri Enikő hetedikes diák, GGG-tag

Keresés