Gólyabál a főgimnáziumban – 2016

Gólyabál a főgimnáziumban – 2016
2016. November 15.
Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium "gólyái" mesehősökké változtak pénteken este, amikor a tanintézmény legifjabb korosztályát ünnepelték.
/vlm/Image/Show/84/
Előtérben a gólyapárok, mögöttük tizenkettedikes segítőik

A megszokottnál talán kevesebben gyűltek össze pénteken este az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Házban, ahol a helyi Mezőgazdasági Főgimnázium gólyabálját tartották, de a hangulaton ez nem látszott meg, hiszen az iskola- és osztálytársak, barátok nagy ovációval fogadták az öt kilencedikes osztályt képviselő párokat, akár jól, akár kevésbé jól szerepeltek az egyes próbatételek közben. A feladat pedig az volt, hogy a kiválasztottak mesehősökké kellett változzanak, ám nem lehettek Mickey és Minnie egerek, mert azok a műsorvezetők voltak.
Az első feladat mindjárt ehhez kapcsolódott: be kellett mutatkozni, bár némely esetben a látvány önmagáért beszélt: a IX.A.-ból Pasca Madalina és Negru Márk Aladdin és Jázmin volt, a IX.B.-ből Tiszai Nikolett és Szabó Árpád Shrek és Fióna bőrébe bújt, a kertészet-szakos Adorján Enikő és Kéri István Törperőssé és Törpillává változott, a felszolgáló-szakos Barabás Éva és Stancz Ádám Frédiként és Vilmaként jelent meg, a mechanika-szakos Pintér Szabina és Takó Roland Fred és Diana (Scoobidoo) lett pár órára.
A továbbiakban a pároknak egyre kisebbre hajtogatott újságpapírlapon kellett táncolni, a lányok irányításával a fiúk bekötött szemmel egy akadálypályán lavíroztak, kvízkérdésekre kellett feleljenek, mesefilm-zenékre karaokéztak, volt szájról olvasás is, majd végül a lányok spagettiszálakkal üdítős dobozokat pakolgattak. Míg a zsűri meghozta döntését, a Forever Dance tánccsoport kötötte le a publikum figyelmét, majd kiderült: a verseny első helyét a felszolgáló-szak nyerte, második a mechanika szak, harmadik lett a IX. B. Gólyakirálynak Negru Márkot, gólyakirálynőnek Barabás Évát választották. Közönségszavazás is volt, közösségi oldalon lehetett szavazni a gólyapárokra, a legtöbb voksot, ezzel a közönségdíjat Barabás Éva és Stancz Ádám páros kapta.
(erdon.ro / Rencz Csaba)
(További fotók ide kattintva)