“Gondozni, ápolni kell a tehetséges gyöngyszemeket”

“Gondozni, ápolni kell a tehetséges gyöngyszemeket”
2016. March 14.
A Kányádi Sándor Szavalóverseny megyei szakaszán hét kisdiákunk vett részt. Küldöttségünk egy első és két különdíjjal tért haza.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi küldöttség Szalontán

Városunk hét kisdiákjával és kísérő tanítóikkal március 12-én kora reggel indultunk el Nagyszalontára, hogy részt vegyünk a Kányádi Sándor Szavalóverseny megyei szakaszán. Szemerkélő esőben érkeztünk meg a Magyar Házhoz, a verseny színhelyére. A kisdiákok már izgatottan várták, hogy színpadra léphessenek. Közben a zsűri tagjai – dr.Pető Csilla zsűrielnök, a verseny fővédnöke (beszédéből való a címbeli idézet), Bodóczi Erzsébet magyartanár, Mikló Ferenc lelkész, a Bihari Református Egyházmegye esperese, Kiss Mária aligazgatónő – is megérkeztek. A verseny irányítója üdvözölte a megjelenteket s elkezdődött a megmérettetés. Közel 40 Bihar megyei kisdiák szavalt Kányádi Sándor, László Noémi és Kovács András Ferenc verseiből. Már meg sem lepődtem azon a bátorságon, talpraesett viselkedésen, mellyel a legapróbbak is fölmentek a színpadra és előadták produkcióikat. A verseny szünetében, míg a zsűritagok visszavonultak, hogy meghozzák döntésüket, a szalontai tanítónénik kézműves foglalkozásokat szerveztek a gyerekeknek, részünk volt mindemellett szeretetvendégségben is.

Ezután következett a nap legizgalmasabb része, amikor megtudtuk, kiket ítélt a zsűri a jók közül a legjobbaknak. Valóban igazi ,,gyöngyszemek” ők, mindannyian, akiket tovább csiszolni, ápolni a mi feladatunk. Nagyon büszkék vagyunk városunk minden, e versenyen részt vett kisdiákjára. Becsülettel helytálltak és jó hírnevét tovább gazdagították iskolánknak, tanítóinknak.
Méltán lehetünk büszkék, hisz egy I.díjjal és két különdíjjal tértünk haza. Az I. C. osztályos Karsai Kristóf (felkészítő pedagógus Gábor Éva) szerezte meg az I.díjat, az előkészítő-I.osztályosok kategóriájában. A IV. osztályosoknál Gulácsi Kitty és Zdroba Natália (felkészítő pedagógusok Molnár Lilla és Kádár Zsuzsanna tanítók) különdíjasok lettek.
Gratulálunk a többi versenyzőnek is és felkészítő tanítóiknak egyaránt: Csomós Roland (előkészítő D.), Molnár Sára (I.B.sbs), Torda Imre (II.B.sbs), Kapeller Johanna (III.C.), felkészítőik Nyakó Melinda, Karászi Éva-Király Zsuzsanna, Nagy Annamária, Gliga Judit-Simon Enikő tanítónénik.
Bihar megye országos szakaszra továbbjutó tanulói a következők: Karsai Kristóf (Érmihályfalva) és Jámbor Anna (Nagyszalonta; előkészítő-I.osztály); Takó Dorottya (Nagyszalonta) és Tölcsér Dávid (Margita, II.-III.osztály); Coroianu Dávid (Nagyvárad) és Piski Orsolya (Paptamási, IV.osztály).
Karsai Kristóf képviseli majd a legkisebbek kategóriájában Bihar megyét a május elején rendezendő országos versenyen.
Sok szeretettel gratulálunk és további sok sikert, kitartást kívánunk!
Gábor Éva tanítónő, a verseny helyi szervezője

Keresés