“Gorillashow” Érmihályfalván

“Gorillashow” Érmihályfalván
2018. August 3.
Idén ötödik alkalommal látogatott el városunkba az angliai The Flying Gorillas nevű csoport, mely az érmihályfalvi Philadelphia Alapítvánnyal közös európai uniós projekt keretén belül a táncszínház izgalmas világába vezette be az arra fogékony gyerekeket. Boros Emőke tanárnő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

A Repülő Gorillák tagjai a tánc és zene segítségével hidalják át a különböző országok közötti határokat, kötnek össze embereket a világ minden tájáról. Igazi nemzetközi csapat az övék, hiszen a tagok között találunk angol, olasz, argentín, ukrán és Fülöp-szigeteki művészt is.

Az érdekes csoport már ismerősként jön hozzánk, így most sem volt nehéz érdeklődő gyerekeket találni, akik egy héten keresztül minden délután a Zelk Zoltán Általános Iskola tornatermében gyakoroltak a zenészekkel, táncosokkal.

Megtanulhattak egy breakdance mozdulatokkal teletűzdelt hip-hop koreográfiát, egy törzsi táncot, sokat nevettek és nem utolsósorban a szórakozás mellett fejleszthették nyelvtudásukat. Akárcsak eddig minden alkalommal, most is ellátogattak a Dihenes negyedbe, ezúttal az iskolába, ahol szintén táncot tanítottak a megjelent roma és nem roma származású gyerekeknek.

A munkával és szórakozással töltött hét után csütörtök este a Bartók Béla Művelődési Házban egy fergeteges showműsort mutattak be művészek és gyerekek egyaránt. A gyerekek előadták a tanult koreográfiákat, a londoni művészek pedig saját zenés-táncos műsorukat a megjelent szülőknek, nagyszülőknek, ismerősöknek.

A közös program zárásaként péntek délután a város központjában került sor újabb bemutatóra, melyet az arra járók nagy örömmel nyugtáztak. Már csak a búcsú volt hátra, a gyerekek nehéz szívvel köszöntek el a “gorilláktól”, akik megígérték, hogy jönnek még hozzánk.

Boros Emőke