Gyár, autómosó, bevásárlóközpont épül

Gyár, autómosó, bevásárlóközpont épül
2019. November 7.
Az érmihályfalvi Helyi Tanács októberi ülésén a tanácsosok több olyan kérdésben is szavaztak, melyek a város övezeti fejlesztési tervének (PUZ) módosítását érintik.
/vlm/Image/Show/84/
Két utca képükön látható kereszteződésében lesz az új bevásárlóközpont
A határozati javaslatokhoz a beruházók csatolták a kivitelezés megvalósíthatóságát alátámasztó szakértői dokumentációkat, a tanácsosok ezek ismeretében dönthettek a szóban forgó területek eddigi rendeltetésének megváltoztatásáról. Az RDS-RCS telekommunikációs cég egy telefonos antennát állít a Deríki kertnek nevezett városrészben, pontosabban egy szőlőskertekkel teli dűlőben, ahol területet vásárolt magának erre a célra. Mint elhangzott: a cég rendelkezik ehhez minden engedéllyel, például azzal a tanúsítvánnyal, hogy nem károsítja az emberek egészségét. Egy nagykárolyi (Szatmár megye) vállalkozó automata autómosót létesít a városban, az ARA cipőgyárral szemközt, ehhez kell a szükséges terület rendeltetését megváltoztatni. És, ha már cipőgyár, egy másik, a városban működő Finproject nevű új gyárat szándékszik építeni a város Érkörtvélyes felőli határában, mely által állítólag megduplázza alkalmazottai számát. És, ha már építkezés, új bevásárlóközpont is épül: az Erkel Ferenc utca és Forradalom útja kereszteződésében, az üzemanyagtöltő állomás hátánál a Profi és a Pepco cégek nyitnak majd meg üzletet egyazon épületen belül. A központ létrehozásához magánterületeket vásároltak meg, egyelőre nem tudni, mikor tolhatjuk be először a bevásárlókosarat a polcok közé.
Már nem a határozati javaslatok között, hanem az úgynevezett egyebek napirendi pontnál került terítékre a szomszédos Értarcsa önkormányzatának kérése. Ennek előzménye, hogy a Tarcsához tartozó Gálospetriből egy kövezett földút vezet a Nagyvárad-Szatmár országútra, részben érmihályfalvi területen át. A Tarcsa községhez tartozó szakaszt tavaly sikerült modernizálni a Megyei Tanács támogatásával, és Bordás Károly tarcsai polgármester már akkor felvetette, hogy jó lenne leaszfaltozni a mihályfalviak útrészét is. Ez nem olyan egyszerű azonban, mivel utóbbi város, előbbi község, és nem ugyanazon kritériumok alá esnek a pályázati lehetőségeik. Az említett kérés tehát arról szól, hogy az érmihályfalvi önkormányzat adja az út ráeső, mintegy 2,5 kilométeres szakaszának adminisztrálási jogát át időlegesen a tarcsaiaknak, hogy ők végezhessék el beruházást. Ehhez a “bürokráciai bukfenchez” még néhány adminisztratív lépést meg kell tenni, de a tanácsosok egyöntetű elvi beleegyezésüket adták, annál is inkább, hiszen a járható út mindkét településnek érdeke, azon sokan járhatnak például dolgozni Gálospetriből érmihályfalvi munkahelyükre. A tanácsosok a korábban említett határozati tervezetekre is egyhangúan igennel szavaztak.

Keresés