Gyémántgyűrű – Szeretetben, elfogadva egymást, hat évtizede együtt

Gyémántgyűrű – Szeretetben, elfogadva egymást, hat évtizede együtt
2012. October 6.
Három házaspárt köszönthettek a szervezők a gyémántlakodalmasok tiszteletére rendezett ünnepségen, a Dióverő Szíp Napok keretében, ma délben.
/vlm/Image/Show/84/
Az ünnepeltek, és az őket köszöntők

Halk, az alkalomhoz illő zene fogadta a házasságkötő terembe érkező ünnepelteket: Vasvári Istvánt és feleségét, Páll Zsuzsannát, Vágó Vilmost és feleségét, Karászi Mária Magdolnát, illetve Farkas Péter és feleségét, Boldog Máriát. (A mellékelt fotókon a felsorolás sorrendjében.)
“Nagy ünnep ez valamennyiük családjában, és egy valóságos csoda: párban elérni ezt a szép kort, ennyi évet házasságban” – kezdte köszöntőjét Nyakó József polgármester, aki szerint az ünnepeltek lennének leginkább hivatottak, hogy megírják azt a könyvet, melyből kiderülne, mi is a hosszú házasság titka. Erre igen szükség is lenne, hiszen országos szinten a házasságok 52%-a válással végződik. A gyémántlakodalmasok a példái annak, hogy szeretettel, toleranciával és megértéssel eleget lehet tenni a házassági eskünek, mondta a polgármester.
Király Irén anyakönyvvezető elsőként örömét fejezte ki, hogy köszöntheti elődjét, az önkormányzatnál 40 évig szolgálatot teljesített Vágó Mária Magdolnát, majd egykori házassági esküjük megerősítésére kérte az ünnepelteket. Azt kívánta nekik, hogy továbbra is egymás iránti szerető figyelmességben, kiegyensúlyozott nyugalomban éljék egymás mellett életüket. Dr.Turucz Mária megyei tanácsos, az esemény főszervezője felelevenítette, hogy amikor megkereste az érintetteket az ünnepségre szóló meghívással, azzal szembesült, hogy azok nagy örömmel fogadták a hírt.
A párok gyémánt-házassági levelet, oklevelet, virágcsokrot, ajándékcsomagot, és egy pénzt is rejtő borítékot vehettek át Nyakó József polgármestertől, Karsai Attila alpolgármestertől és dr.Turucz Mária megyei tanácsostól. Az ünnepeltek közül Vágó Mária Magdolna készült hozzászólással, a fiatalabbaknak tanácsolva, hogy elfogadva a másikat, békésen elrendezve a nézeteltéréseket sikerülhet hosszú házasságban élni. A pezsgőbontás és koccintás után a gyémántlakodalmasokat díszebéd várta a Kristály étteremben.

Keresés