Gyerekek beíratása az elemi osztályokba

Gyerekek beíratása az elemi osztályokba
2018. February 28.
Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

A szaktárca közleményben tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a gyerekek elemi osztályokba való beíratásának első szakasza március 8. és és 26. között zajlik, majd április 12. és 18. között a második szakaszra kerül sor, amikor azokat a gyerekeket lehet beíratni a szabadon maradt helyek függvényében, akik az első szakaszról valamilyen okból lemaradtak.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket. A szülők kimondott kérésére azonban a 6. életévüket 2018. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, amennyiben megfelelő pszichoszomatikai fejlettségi szinten állnak. Erről a megyei oktatási tanácsadó központok (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE) állíthat ki megfelelő elismervényt március 1. és 23. között.

Március 1-én minden iskola közzéteszi a beiskolázási tervet és az előkészítő osztályok számát. Azok a tanintézmények, amelyek előkészítő osztályok indítását tervezik, kötelesek nyílt napot szervezni az érdeklődők számára március 1. és 12. között.

(erdon.ro)

Keresés