“Gyermek-stílusú” kiadvány a lúdtalp ellen

“Gyermek-stílusú” kiadvány a lúdtalp ellen
2013. January 13.
"A megelőzés hasznosabb és eredményesebb, mint a gyógyítás, csak nem olyan látványos, ezért kevesen élünk vele” - vallja Kovács Andrea gyógytornász, aki a lúdtalp kezelésére szerkesztett játékos gyakorlatokat tartalmazó könyvet.
/vlm/Image/Show/84/
Kovács Andrea gyógytornász munka közben

Az elmúlt esztendőben egy olyan kiadvány jelent meg a Budapesten élő gógytornász, Kovács Andrea tollából, mely otthon gyakorolható, bármelyik szülő és gyerek számára érthető, egyszerű gyakorlatokat kínál a lúdtalp kialakulása ellen, illetve – ha már kialakult – kezelésére.
A szerzővel készítettünk rövid interjút.-Mutakozzon be az olvasóknak.
Marosvásárhelyre hozott a gólya, Érmihályfalván nőttem fel, Nagyváradon jártam gimnáziumba, egyetemre, majd végül Budapesten folytattam tanulmányaimat és tapasztalataim gyűjtését, amit most sem hagytam abba.
15 éve dolgozom gyermekgyógytornászként. Jelenleg a budapesti Mackórendelőben tevékenykedek.

-Mi késztette a könyv megírására?
Fontosnak tartom a gyermekek egészségének megőrzésest. A megelőzés hasznosabb és eredményesebb, mint a gyógyítás, csak nem olyan látványos, ezért kevesen élünk vele. Gyermekekkel foglakozó gyógytornászként azt tapasztaltam, hogy nagy szükség lenne egy nagyon gyakorlatias, ugyanakkor esztétikus és „gyermek-stílusú”; kiadványra, amely gyógytorna-gyakorlatokat tartalmaz különböző mozgásszervi problémákra. Első könyvünk a lúdtalpat (pes planus) célozza meg.

-Kinek ajánlja a könyvet?
A könyvet főleg olyan 4–12 éves kor közötti gyermekeknek – és természetesen szüleiknekajánljuk, akiknél lúdtalpat diagnosztizáltak, akik hajlamosak a lúdtalpra, illetve akik szeretnék megelőzni a lúdtalp kialakulását.
De ajánljuk ötletként pedagógusoknak, gyógytestnevelőknek, testnevelőknek, gyógytornászoknak, mozgásterapeutáknak is. A könyv 62 oldalas, színes,
benne összesen 30 gyakorlat található, fotókkal illusztrálva és részletesen elmagyarázva. A játékos gyakorlatokba egy kicsit a koordináció, ügyesség, szenzomotoros és kognitív képességek fejlesztését is beépítettük, így nem csak a lúdtalpra hatunk pozitívan, hanem a gyermek különböző típusú fejlődéseire is

-Bárki nekifoghat ezeknek a gyakorlatoknak?
A feladatokhoz olyan „tornaeszközök”; szükségesek amelyek megtalálhatók minden háztartásban (zokni, fültisztító pálcika, plüss állatka, parafadugó, szívószál, dió, kanál, ásványvizes palack, stb.), tehát nem jelenthet gondot a gyakorlás.

-Milyen visszajelzéseket kapott a könyvre?
Elismerő visszajelzések érkeznek gyógytornász kollégáktól, ortopéd és neurológus orvosoktól valamint a szülőktől, ezek akár el is olvashatóak a következő internetes elérhetőségen:www.ludtalptorna.hu.

-Hol lehet hozzzájutni a kiadványhoz?
Megvásárolható ebben a webáruházban: www.bookline.ro, a központi újságosnál, illletve lehet érdeklődni szüleimnél, az Érmihályfalva központjában lévő fogorvosi rendelőben (dr.Kovács Emese, és dr.Kovács Béla).
(BN)

Keresés