Gyermekbúcsú Székelyhídon, keresztelővel

Gyermekbúcsú Székelyhídon, keresztelővel
2014. June 4.
Hat érmihályfalvi gyereket (is) keresztelt meg vasárnap Böjte Csaba szerzetes, amikor Székelyhídon úgynevezett gyermekbúcsút tartottak.
/vlm/Image/Show/84/
Keresztelés közben Böjte Csaba, háttal az érmihályfalvi tisztelendők

Különleges “gyermeknapot” tartottak vasárnap Székelyhídon, a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekotthonává váló Stubemberg kastélyban (melyben korábban az iskola működött). A Gyermek Jézus Otthon nevet viselő intézmény vezetője, Kovács Ágnes elmondta, hogy a gyerekek ünnepét a gyermek Jézus ünnepévé változtatták, ezáltal együtt ünnepelték a kis Jézust és minden gyermeket. A résztvevők a helyiek mellett Érmihályfalváról (a Bank utcai iskolában működő délutáni csoportból), a gálospetri Szentháromságház Kollégiumból, valamint Diószegről és a nagyváradi Szent Angéla házból érkeztek.

A gyermekeket és a hozzátartozókat színes programok és több előadás is várta: gyermekekből álló tánccsoportok fellépését és zenés előadását élvezhették a jelenlévők, illetve ugrálóvár, kézműves sarok, ügyességi versenyek és bohóc gondoskodtak a kicsik szórakoztatásáról.

Az ünnepségen nagy ölelésekkel és még nagyobb szeretettel fogadták a gyerekek Böjte Csabát, akinek minden résztvevőhöz és ellátogatóhoz volt néhány kedves szava. Csaba testvér kiemelte a dévai gyerekek fejéből kipattant ötlet nagyszerűségét, miszerint: ,,Nagyon kevés olyan ünnep van, amikor a gyerekek felé fordul az egyház, szeretnénk együtt lenni a gyerekeinkkel, jókedvvel, kacagva, imádkozva”;.

A programokat szentmisével zárták, melyet Csaba testvér celebrált. Mint András Ildikótól, az érmihályfalvi csoport nevelőjétől megtudtuk, a szentmise keretében hat mihályfalvi gyereket keresztelt meg Böjte Csaba. Az összesen 27 fős, gyerekekből, szülőkből, keresztszülőkből állt érmihályfalvi küldöttség a római katolikus egyházközség szervezésében utazott el az eseményre, jelen volt Bogdán István lelkész és Husztig Róbert segédlelkész is.

Keresés