Győzelem a hatodik edzőmeccsen

Győzelem a hatodik edzőmeccsen
2015. February 18.
Az Unirea kedden délután - hatodik edzőmeccsén - a Nagyváradi Sportiskola '97-'98-as korosztályú csapatát fogadta, melyet 2-0-ás félidő után 4-1-re legyőzött.
/vlm/Image/Show/84/
A harmadik gól előtti pillanatok

Szikrázó napsütésben, ám a fagypont körüli hőmérsékletet a metszően hideg szél miatt sokkal kevesebbnek éreztető időben fogadta hatodik idei edzőmeccsén kedden délután az Unirea a Nagyváradi Sportiskola ’97-’98-as korosztályú csapatát a Praszler stadionban. A két klub közötti, a tehetségnevelésre vonatkozó együttműködésnek köszönhetően a vendégek keretében 3, az Unireából odakerült focista is pályára lépett.
Az edzőtáborból érkezett sportiskolások már az első percben helyzetbe kerültek, ám a bíró lest jelzett, válaszul nem sokkal később Keresztúri fejesével megszereztük a vezetést – 1-0. Küzdelmes összecsapásnak lehetett tanúja a maroknyi publikum, ám az egy-egy csatáros felállásban játszó gárdák ritkán jutottak helyzetekig. A félidő derekán Crişan R. lőtt fölé ziccerben, ám hibáját jóvá tette a 40. percben, amikor pontosan érkező beadását Keresztúri válthatta újabb gólra – 2-0.
A szünetben Szabó Zoltán edző négy cserét (később további kettőt), egyszersmind szerkezeti változásokat hajtott végre. A kemény pályán időnként gondot jelentett a labda féken tartása, ám sok ötletes támadás-szövésnek, gyors adogatás utáni helyzet-kialakításnak is tanúi lehettünk. A 66. percben Crişan R. szögletéből újra Keresztúri volt eredményes – 3-0, majd egy – már több jogosnak látszott, de meg nem adott utáni – tizenegyest értékesített a 73. percben Crişan C. – 4-0. A vendégek a lefújás előtt fél perccel szépítettek: Ármós pár perccel korábban bravúrral “varázsolta le” a labdát egy egyedül kapura törő csatárjuk lábáról, ám a vége előtt kevéssel “benézett” egy lövést a rövid saroknál – 4-1.
Az Unirea összeállítása: Perényi (46.p Ármós) – Horváth (46. Vadkerti), Péter (46.p. Gyula), Lakatos, Fórián (46.p. Csiri), Létai, Crişan C., Fele (62.p. Kiss), Crişan R., Illés, Keresztúri (73.p. Crăciun).
Az Unirea szombaton Nyíradonyban vendégeskedve zárja az edzőmeccsei sorát, majd egy hétre rá, február 28-án Bihardiószeg csapatát fogadva játszik Román Kupa találkozót.

Keresés