Győzelem a hosszabbításban

Győzelem a hosszabbításban
2014. May 24.
A 92. percben szerzett góllal szerezte meg a győzelmet az Unirea szombat délelőtt, az Alsólugasi Sporting ellenében.
/vlm/Image/Show/84/
Minden helyzetből a kapu felé törtek a játékosok

A labdarúgó V.-Liga első csoportjának 21. fordulójában az Unirea a mögötte harmadik helyen tanyázó Alsólugasi Sporting csapatát fogadta.
Nagy iramot diktálva kezdett az Unirea, a vendégeket már saját térfelükön letámadtuk, ők “csak” gyors ellentámadásokra építettek. A 7. percben Illés, pár perccel utána Csiri távoli lövése, a 26. percben Illés perdítése, a 41. percben Fele Sz. szabadrúgása, a 43. percben Lakatos jól helyezett fejese – megannyi lehetőség a gólszerzésre, de vagy játékosunk vétette el a célt, vagy a Sporting kapusa állt a helyzet magaslatán.
A szünet után meg egy sebességi fokozattal fentebb kapcsoltunk, és gyakorlatilag csak az alsólugasiak térfelén zajlott a mérkőzés. Az 51. percben Keresztúri fejese szállt fölé, az 57. percben Fele Sz. újabb szabadrúgását hárította a kapus. A 82. percben egy előrevágott labdára a valóban lesen álló társak mögül, a mezőnyből érkező Illés csapott le, megelőzve a kapust, aki mögött a hálóba gurított – ám les címén a bíró nem ítélt gólt… Két perccel később emberelőnybe kerültünk, amikor az alsólugasiak egyik játékosa második sárgája után piros lapot kapott. Olyan szintű fölényben játszottunk, hogy szinte neki lehetett dőlni, de a gól nem akart összejönni. A bíró 5 pernyi hosszabbítást mutatott, egyébként jogosan, mert az egyre fáradó ellenfél tagjai mind több időt töltöttek a földön. A 92. perc hozta aztán meg a várva várt gólt: Létai szöglete után Lakatos fejelt a hálóba!
Ez volt az Unirea utolsó hazai meccse ebben a szezonban, és a három pont azért volt fontos, mert az utolsó fordulóban az Almaszeg-Papfalvi Minerulhoz látogat a csapat, amikor is eldől az első hely sorsa. Valamelyik fél győzelme esetén egyértelmű a dolog. Ám a Sportingtól begyűjtött három ponttal megőriztük a pontegyenlőséget az éllovassal, így nem csak a győzelem jelentheti a mi elsőségünket, de egy döntetlen is, amennyiben az legalább 2-2, vagy ennél több, hiszen a pontszám után az egymás elleni eredmény a következő szempont (majd csak aztán a gólarány), az őszi meccsen pedig a Praszler stadionban 1-1 volt a vége.
Szabó Zoltán edző a következő összeállításban szerepeltette a csapatot: Szász – Horváth, Lakatos, Csiri, Kerezsi, Létai, Fele S., Fele Sz. (72.p. Vadkerti), Illés (93.p. Kiss), Sándor (53.p. Gábor), Keresztúri (70.p. Solti).

Keresés