Győzelem a második fordulóban

Győzelem a második fordulóban
2013. September 1.
A labdarúgó V.-Liga első csoportjának második fordulójában szombat délután Unirea - Alsólugasi Bihorul FC 4 - 0 (2 - 0).
/vlm/Image/Show/84/
A fehér mezesek győzelme nem forgott veszélyben

Nagyon kellett már a tétmeccsen kivívott sikerélmény a csapatnak, és erre minden esély megvolt a hazai pályás meccsen, a gyengébbiknek tartott alsólugasi gárda ellen (a másik a Sporting nevet viseli).
Szabó Zoltán edző csapata: Ármós – Horváth, Solti, Csiri, Lakatos, Létai (46.p. Keresztúri), Illés (77.p. Kerezsi), Fele Sz., Varadi, Sándor Kr. (69. Klein), Benciu (81.p. Kis).
A találkozó első részében szinte csak az Unirea támadott, a 4. percben Varadi bombája a felső lécről a gólvonal elé csapódott. Mindennek ellenére a vendégek kerültek szinte 100%-os helyzetbe a 10. percben, amikor egy tizenhatoson belüli kezezés után tizenegyeshez jutottak, ám Ármós hárította a lövést! Az első negyedórán alig léptünk túl, amikor megszereztük a vezetést: Sándor a félpályán labdát szerzett, és meg sem állt vele az ellenfél tizenhatoságig, ahonnan pontosan célzott – 1-0. Ugyancsak a fiatal támadó volt a gólszerző, igaz, nem volt nehéz dolga azok után, hogy Benciu a kapus mellett is elhúzta a labdát, így üresen maradt a kapu – 2-0.
A második félidő nagy részében mezőnyjáték zajlott, Varadi, Fele és Illés előtt adódott nagyobb helyzet. Pontos pillanat volt Keresztúri becserélése, hiszen ő szerezte a további két gólunkat: a 71. percben egy kiugrást követően kicselezte az elé került védőket, majd higgadtan gurított a hálóba, a 85. percben pedig Fele passzát váltotta gólra – 4-0. A második félidő második részére az ellenfél láthatóan elkészült erejével, így a gólarány akár nagyobb is lehetett volna, de a legfontosabb, a 3 pont, megvan.
A következő fordulóban az Unirea a Sonkolyosi Minerul vendégeként lép pályára vasárnap.