Győzelem az első százholdi meccsen

Győzelem az első százholdi meccsen
2014. February 8.
Főleg a második félidőben mutatott tetszetős játékkal az Unirea szombat délben előkészületi mérkőzésen 0-1-es félidő után 3-1-re legyőzte a Borsi Viitorul gárdáját.
/vlm/Image/Show/84/
Itt-ott még havon pattogott a piros labda

Második felkészülési mérkőzését vívta szombat délben az megyei második ligás labdarúgó bajnokság tavaszi szezonjára készülő Unirea, az ellenfél az egy osztállyal fentebb szerepelő Borsi Viitorul volt, mellyel egy héttel korábban idegenben 1-1-et ért el.
A helyszín – létrehozása óta először – a százholdi pálya volt, kímélendő a Praszler stadion felázott talaját. Az első feljegyezhető történés mindjárt egy gól volt, ráadásul a vendégek szerezték a 2. percben: félpályánál elvesztettük a labdát, az ellentámadásban Tranculov iramodhatott egyedül a kapu felé, és Ármós mellett elgurítva vezetést szerzett csapatának – 0-1. Mintegy 10-15 percig tartott csapatunk “megilletődöttsége”, azt követően átvettük a meccs irányítását, ám helyzeteket nem igazán sikerült kidolgozni. A 35. percben Keresztúri közelről fölé bombázott, a 40.-ben Fele S. távolabbi lövése ment el a kapu mellett. Már az első játékrészben látszott, hogy a mieink erőnlétével nincs semmi gond, és ez még jobban kidomborodott a második félidőben, amikor már jöttek a gólok is. “Lemásolva” az első félidőt, a 2. (47.) percben esett újabb gól, amikor Fele S. badását Illés lőtte a hálóba – 1-1. Később Gábor és Sándor is célba vette a kaput, utóbbi meg is szerezte második gólunkat, egy olyan találattal, amely bármilyen szinten megállta volna a helyét: a 67. percben Csiri passzából Illés a félpálytól megiramodott a jobb szélen, három ellenfelét hagyta faképnél, beadását Sándor felugrásból kanalazta-lőtte a hálóba – 2-1. Csupán két percet kellett várni a harmadik gólunkra, és ez is a harcosságot, küzdeni-akarást dicsérte: Kerezsi letámadta a felszabadítással késlekedő kapust, aki már csak rossz helyre tudta rúgni a labdát, mely Sándor elé került, aki az üres kapuba továbbítva megszerezte második gólját – 3-1. Az ellenfél talán egyetlen második félidőbeli veszélyes kapura lövését a 86. percben láttuk, amikor Ármós egy jobb felső sarokba tartó labdát tornázott ki.
Szabó Zoltán edző a második félidőben folyamatosan cserélt (akár csak a másik oldalon Víg Zoltán), így mindenki lehetőséget kapott: Ármós – Horváth (79.p. Tatai), Csiri, Lakatos, Létai, Fele S. (60.p. Kiss), Fele Sz. (46.p. Ruszkai), Illés (74.p. Nagy), Gábor (68.p. Kerezsi), Sándor (71. Solti), Keresztúri (46.p. Vadkerti).
Az Unirea legközelebb szerdán 16 órától ugyancsak a százholdi pályán fogadja Margittát.