Győzelem és egy pályafutás lezárása

Győzelem és egy pályafutás lezárása
2016. June 13.
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában az Érmihályfalvi Unirea a Nagyváradi Egyetemet fogadta. A meccsen vonult vissza az aktív focitól a hazaiak csapatkapitánya, Fele Szabolcs.
/vlm/Image/Show/84/

A Praszler stadionban szombat délután, a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 30., utolsó fordulójában az Unirea a tabellán mögötte álló Nagyváradi Egyetemet fogadta. Ha jellemezni akarnánk a látottakat, azt hiszem, erre szokták mondani a szakértők óvatosan, hogy “szezon végi formában” voltak a csapatok. Gólhelyzetet alig láttunk, gólt is csak egyet: a 41. percben Fele Sz. ívelt a váradiak kapuja elé, Gego fejese pedig – mint kiderült – a minimális arányú hazai győzelmet jelentette.

Az Unirea összeállítása: Perényi – Fórián (70.p. Mihale), Crisan, Moisi, Horváth, Tóth, Roghina, Fele Sz. (80.p. Kiss), Lakatos, Pap (62.p. Bacsó), Gego.

A csapat a 7. helyen fejezte be a 2015-2016-os bajnokságot, a mérleg: 26 14 4 8 64-40 46. A további eredmények és a végleges tabella ide kattintva tekinthető meg.

Csűri Sándor ifjúsági gárdája, bár 5-0-ás vereséget szenvedett, jól teljesített a bajnokságban, a 4. helyen zárva, mérlegük: 26 17 4 5 105-50 55. További részletek ide kattintva.

Ha gólt nem is, gólpasszt jegyezhetett a bajnokság utolsó találkozóján a hazaiak csapatkapitánya, aki a 80. percben hagyta el a pályát (csatolt képünkön), s ekkor ért véget egy 30 éves labdarúgói pályafutás a szurkolók tapsa közepette.

A megyeszerte (és a megyehatáron túl is) ismert Fele Szabolcs a szülői háztól pár lépésre lévő focipályán nőtt fel, hat évesen kezdte kergetni a pettyest, 13 évesen lett az Unirea igazolt játékosa, edzője édesapja, id.Fele Sándor volt. A Bihar FC utánpótlásába 16 évesen került, 17 évesen pedig már a Nagyváradi Viitorul felnőtt gárdájával jutott a C-ligába. Ugyancsak a C-ligában játszott 22 és 25 éves kora között, de már a Nagykárolyi Viktória színeiben. Szerepelt még a Margittai Bihoreana gárdájában, de legtöbbet az Unirea piros-fekete mezét húzta fel. Legkiemelkedőbb eredményeinek tartja, amikor szülővárosa csapatával 2000-ben megnyerte a Román Kupa megyei szakaszát, illetve amikor a Nagyváradi Luceafărul-lal versenyt futva megnyerték 2011-ben a bajnokságot, majd a Zilahon tartott osztályozón feljutottak a C-ligába is.

Harminc évvel ezelőtt édesapja edzősége mellett kezdte, most testvére, ifj.Fele Sándor szólította az utolsó cseréhez (képünkön). A pályafutását irányító edzők közül Muzsnay Zsoltot emelte még ki, példaképének pedig a tőle mindössze két évvel idősebb Zeno Bundeát említette. Bár legtöbben testnevelőtanárnak hiszik, nem az: a helyi mezőgazdasági középiskolában szaktanár, de a pályától eztán sem szakad el, edzője a klub junior C korosztályos csapatának. A meccs előtt Nyakó József polgármester és Fele Attila klubelnök köszöntötte a visszavonuló játékost (lásd. alább), a lefújás után pedig a szurkolóktól vehetett át egy Unirea-címeres üveg italt emlékül.

(BN / Rencz Csaba)

Keresés