Győzelemmel fejeztük be a bajnokságot

Győzelemmel fejeztük be a bajnokságot
2017. May 29.
Az Unirea egy fordulóval a bajnokság vége előtt megvonhatja a mérleget.
/vlm/Image/Show/84/

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában az Unirea a Fugyivásárhelyi SK II. csapatát fogadta, győzelmi esélyekkel. Annak ellenére, hogy a Várad-közeli csapat korántsem az őszivel egyenlő, mert a télen erősítettek, tavasszal megverték a Nagyváradi Egyetemet és a Szentandrási Crişult is.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, miközben mi szereztük meg a vezetést egy elég egyszerűnek mondható akcióból: Perényi kirúgta a labdát, egy védő alászaladt, Gego pedig mintegy 20 méterről a hálóba bombázott – 1-0. A második félidőben ugyancsak Gego révén növeltük előnyünket, amikor csatárunk egy kontra során a kapus mellett is elhúzva a labdát talált a kapuba – 2-0. A csata akkor lett igazán izgalmas, amikor a vendégek egy csatára a 70. percben az állva maradt védőink között kilépett, a kifutó Perényinek nem volt más választása, mint lerántani, amiért meg is kapta a piros lapot (a pályát Sándor hagyta el, hogy cserekapusunk, Kis beállhasson). A helyzet a 80. percben “fokozódott”, amikor egy kb. 35 méterről elvégzett szabadrúgás, ami valószínűleg beadásnak indult, a kapunkban landolt… 2-1. Így sikerült a végét újra izgalmassá tenni, a kedélyek – mármint a mienk – a 90. percben nyugodhattak meg, amikor a vérszemet kapott vendégeket lekontrázva Mândrila rúgta be az idei idényünk utolsó gólját – 3-1.

Mivel utolsó fordulóban a Hegyközpályi CSC visszalépése miatt állunk (de megkapjuk a 3 pontot), meg lehet máris vonni a mérleget: csapatunk az 5. helyen végez (28 17 2 9 54-32 53), olyan csapatok mögött, melyek valóban nagyobb erőt képviselnek. Ifj. Fele Sándor edző gyors értékelése: a sok gond – sérülések, eltiltások, játékosok jövés-menése – ellenére jó teljesítményt sikerült elérni. (Az ifjúsági csapatok meccsét a vendégek 6-3-ra nyerték.)

Csapatunk összeállítása: Perényi (70. p. Kis) – Hossu, Foriş, Iova, Mândrila, Tóth, Daroczi, Béres, Sándor, Lakatos (87. p. Gábor J.), Gego.

A bajnokságot a Bihardiószegi SK nyerte, mely behozhatatlan előnyre tett szert. A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Keresés