Győzelemmel kezdett bajnokság

Győzelemmel kezdett bajnokság
2014. August 24.
Szombaton illetve vasárnap játszották a 2014-2015-ös megyei első osztályú labdarúgó bajnokság első fordulóját. Az Unirea hazai pályán, és győzelemmel kezdett.
/vlm/Image/Show/84/
Újra negyedosztályban a fehér mezes hazai csapat

A IV.-Liga első fordulójában az Unirea a Bondoraszói (Budureasa) Poiana csapatát fogadta szombat délután. Az újra szerepeltethető ifjúsági csapat megadta a meccs alaphangját, hiszen 12-0-ra lépte le ellenfelét.
A találkozó előtt a két kispad “legénysége” helyet kellett cseréljen, mivel egy új szabálynak megfelelően a hazaiak nem ülhetnek az éppen azon az oldalon működő partjelző mögött – így emberemlékezet óta először a hazai cserék és sportvezetők a Malom utca felőli lócára ültek le. A szabály értelméről ne nyissunk polémiát, örüljünk, hogy a szakszövetségnek nem kell fontosabb gondokkal szembenéznie
Kispadcsere ide vagy oda, az Unireát ez nem zavarta meg, pár percnyi megilletődöttség után tervszerű játékot, pontos passzokat, az ellenfelet már akár saját térfelén is letámadó gárdát láthattunk, melynek soraiban pályára lépett a III.-ligás korszakból már ismert Dumiter, később pedig a hosszú évek után ismét hazai mezt öltő Gyula Lehel.
A vezető gólra sem kellett sokat várnunk: a 8. percben Lakatos indította Crisant, a végig látható nagy kedvvel játszó balszélső gyors elfutás után remek csellel “elküldte” a védőjét, középre-passzát pedig Dumiter paskolta a hálóba – 1- 0. Később Illés jó helyzetfelismerés után emelt a kifutó hálóőr felett kapura, ám a labda elkerülte azt, akár csak Lakatos fejese. Végig támadtuk a félidőt, Szabó Zoltán edző az időnkénti helyezkedési hibákat kérte számon tanítványain. A második gól a legjobbkor jött, a félidő végén: a 44. percben Crisan jó 20 méterről inkább helyezett, mint erős, lecsapódó lövéssel talált be a kapu jobb felső sarkába – 2- 0, és ekkor joggal hihettük, hogy a második félidőben további gólöröm(ök)ben lehet részünk (csatolt képünkön a második találat utáni öröm). A küzdelemmel nem is volt gond, de talán a magunk diktálta iram hatására lankadt az összpontosítás, és például Létai, Kiss vagy Crisan is elvétette a célt, ha nem is sokkal. Ennek ellenére a győzelem nem volt veszélyben, hiszen Szásznak az egész meccsen sem volt egyetlen komoly védenivalója, bár párszor azért szükség volt a tizenhatoson belüli “takarításra”.
Az Unirea összeállítása: Szász – Lakatos, Horváth, Csiri, Kerezsi, Létai (86.p. Vadkerti), Fele Sz. (80.p. Kiss), Crisan, Illés (59.p. Sándor), Dumiter, Keresztúri (62.p. Gyula).
Az Unirea a második fordulóban a Szalontai Olimpia vendége lesz.
Az első forduló eredményei ide kattintva olvashatóak (a meccsek egy részét vasárnap játszották).

Keresés