Győzelemmel kezdtek női kézilabdásaink

Győzelemmel kezdtek női kézilabdásaink
2012. October 13.
A megyei női junior kézilabda bajnokság első fordulójában ma, szombat délelőtt az Unirea KC 10-5-ös félidő után 17-15-re legyőzte a Nagyváradi O.Ghibu iskola csapatát.
/vlm/Image/Show/84/
A megyei junior női kézilabda bajnokságban szereplő csapat, edző Leu Eugen

Kézilabdás lányaink az első bajnoki mérkőzést megelőző este tartották utolsó edzésüket a sportteremben, mielőtt megkezdődött volna a hivatalos pontvadászat. Leu Eugen edző a bemelegítés után különböző támadási variációkat gyakoroltatott a lányokkal (a keret tagjai: Suta Csilla, Kiss Anett, Seteanschi Ariana, Fechete Gabriella, Varga Zsuzsa, Jurj Sonia, Tóth Mária, Sipos Carla, Nemes Gyöngyi, Rimay Renáta, Toma Carmina, Erdei Alexandra, Rizó Réka, Nagy Helena, Caragilov Melissa, Toma Denisa, Danga Nicoleta, Purcel Raluca, Pusztai Myrtis, Bihari Viktória, Varga Éva, Gál Tania, Lucutu Corina), és akkor készült el a csoportkép is.

Szombat délelőtt 11 óra helyett 11.45-kor sorakoztak fel a kezdéshez a csapatok, ugyanis várni kellett a játékvezető érkezésére – állítólag neki a megyei szövetségnél azt mondták, hogy vasárnap van a meccs…

A találkozó néhány meddő támadással kezdődött mindkét oldalon, látszott az izgalom mindkét csapat sportolóin. A vezetést a házigazdák szerezték meg, és az 1-0-ás eredmény percekig meg is maradt. Aztán 2-0 és 2-1 következett, majd pillanatok alatt elhúztunk 4-1-re – ekkor az ellenfél edzője időt kért, hogy rendezze a sorokat. Az Unirea lányai szemmel láthatóan törekedtek a begyakorolt figurák kivitelezésére, ami néhányszor meg is lepte a Ghibu-játékosokat, a kapuban pedig Rimay Renáta hárította, amit csak lehetett. Az egész félidő alatt vezettek lányaink hol 2, hol 4 góllal, sőt, a legjobbkor, a végén öttel is – a félidő 10-5-ös eredménnyel zárult.

A második félidő az elsőhöz képest gólzáporral kezdődött, sorra születtek a találatok mindkét oldalon. A mieink azért többször találtak a hálóba, vezettünk 14-8-ra, majd 16-9-re is. Ez a 7 gól volt a legnagyobb különbség az egész találkozó alatt, és közben Leu Eugen edző úgy határozott, hogy a pályára küldi a keret fiatalabb tagjait is. A kapuba már a szünet után beállt Puszati Myrtis, aki pár “mellényúlás”után azért belemelegedett a védésbe, és a becserélt kisebbek is állták a sarat, kűzdöttek becsülettel. Sajnos gólt – a számos próbálkozás ellenére – már nem nagyon tudtak szerezni, ám az ellenfél már nem tudta utólérni a mieinket, annak ellenére, hogy a második félidőt 10-7-re ők hozták – a vége 17-15 lett, és ezzel az Unirea kézis lányai sikerrel vették az első akadályt.

Gólszerzőink (az edző statisztikája alapján):

Erdei Alexandra – 3

Toma Denisa – 3

Tóth Mária – 2

Varga Éva – 2

Sipos Carla – 2

Caragilov Melissa – 1

Jurj Sonia – 1

Purcel Raluca – 1

Varga Zsuzsa – 1

Suta Csilla – 1.

A csapat legközelebb – 2 hét múlva – Hegyközpályiban szerepel, hazai pályán pedig 4 hét múlva, november 10-én.

A bajnokság további programja:

-október 27. ….. Hegyközpályi – Unirea KC

-november 10. ..Unirea KC – Piskolt

-november 24. ..Nagyváradi HCM – Unirea KC

-december 8. ….Unirea KC – Margitta

-december 22. ..Nagyváradi Romsport – Unirea KC

-2013. január 12: a páratlan számú résztvevő miatt a csapat áll.

Keresés