Győzelemmel tisztelegtek vezérszurkolójuk emléke előtt

Győzelemmel tisztelegtek vezérszurkolójuk emléke előtt
2018. March 19.
Rendhagyó, egyben szomorú, ám méltóságteljes percek előzték meg az Érmihályfalvi Unirea - Vaskohsziklási CSO (2 - 0) labdarúgó találkozót: a hazaiak februárban elhunyt vezérszurkolójának emléke előtt hajtottak fejet.
/vlm/Image/Show/84/
Az első elhalasztása miatta a második tavaszi fordulóval kezdődött meg a pontvadászat a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban a hét végén. Évtizedek óta először történt meg, hogy a lelátón nem volt ott az érmihályfalviak megyeszerte ismert törzsszurkolója, Nichita Péter, akit február 11-én “igazolt át” az égi tribünre. A haza gárda tagjai égő mécsesekkel kezükben léptek a Praszler stadion gyepére, ezeket később a lelátóra, Péter törzshelye elé tették. A hangszórókból az Unirea-induló csendült fel, majd a csapatok a kezdőkörre sorakoztak, miközben méltató szöveg hangzott fel, ebből idézünk. “Szitkozódott, kiabált, veszekedett, de nem a csapat ellen, hanem a csapatért. Ott volt akkor is, ha ezrek voltak a meccsen, akkor is, ha tízen. A tőlünk eligazolt játékosok mindig odamentek hozzá kezet fogni, amikor ellenfél gárdájában tértek vissza a Praszler stadionba. Mindig azt mondta, főleg a nyögvenyelős meccsek után: én itt fogok meghalni, infarktus fog végezni velem a tribünön. Az égi játékvezető másként döntött. A csapat nem lehetett olyan ‘kicsi’, hogy Péter ne azt énekelje: ‘Ti vagytok a legnagyobbak!’ Ma már tudjuk: Péter, te voltál a legnagyobb!” (A eredeti teljes szöveg ide kattintva olvasható.)
A szombat délutáni, esőben játszott meccs nagyrészt olyan volt, amelyekkel kapcsolatban a néhai szurkolóvezér az infarktust emlegette: bár a házigazdák végig fölényben játszottak, a sok pontatlanság miatt csak egy helyzetet jegyezhettünk fel az első játékrészben, gól nem esett. A második félidőben néhány perces időszakok ütöttek el ettől, akkor jöttek is a gólok. Az 54. percben Farcas passzából Crisan csavart “BL-gólt” a kapuba (1 – 0), mely után a tribün elé szaladt, égre emelte ujjait, majd megmutatta a tapsoló szurkolóknak a meze alatt viselt pólója feliratát: “Köszönöm, Peti!”. Ez után megélénkült a játék, a hazai kapusnak is többször bravúrt kellett bemutatni, de gólt újra a hazaiak szereztek: a 81. percben Crisan szöglete után kavarodás alakult ki a vendégek kapujánál, a labdát Farcas piszkálta a hálóba (2 – 0). A megszerzett 3 ponttal az Unirea biztosan előrébb lépett a tabellán, épp szombati ellenfele elé került. Ifj. Fele Sándor csapata: Gábor – Hossu, Jude, Balajti, Crisan, Tóth (83. p. Kiss), Daroczi, Illés (86. p. Iuhas), Foris, Sándor (51. p. Farcas), Lakatos.
A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.
A következő fordulóban az Unirea a Nagyváradi Egyetem vendége lesz.

Keresés