Győzni mentünk, a döntetlen majdnem sikerült is – de kikaptunk…

Győzni mentünk, a döntetlen majdnem sikerült is – de kikaptunk…
2013. May 11.
A labdarúgó IV.-Liga 24. fordulójában szombat délben: Vaskohsziklási CSO - Unirea 3 - 2 (2 - 1). Szabó Zoltán edző pár perccel a lefújás után mondta el a részleteket.
/vlm/Image/Show/84/
A vaskohsziklási meccs nem a terveink szerint alakult... (archív fotó)

A labdarúgó IV.-Liga 24. fordulójában Vaskohsziklásra látogatott labdarúgóink számára nem volt kedvező előjel, hogy ugyanaz a fiatal bíró fújta a sípot, aki Hegyközpályiban, és Szentandráson. A sípmester “beváltotta” a hozzá fűzött “reményeket”… Szabó Zoltán edző, aki egyébként elvétve ejt szót a bíráskodásokról, most keserűen jegyezte meg: a játékvezetés katasztrofális volt – mármint a mi szempontunkból. A csapat győzni ment a megye túlsó felébe, ennek megfelelően ugyanazzal a taktikával léptek pályára, amit már Szentandráson is alkalmaztak, és sikerült is sok passzal “kiadogatni” az ellenfelet, csakhogy a hazaiak “eggyel többen voltak”. Mindennek ellenére az egyik pont szinte már a zsebünkben volt, aztán mégis ott maradt…
Az Unirea a következő felállításban szerepelt: Szász – Ruszkai, Trifa, Chereji, Lakatos, Fele Sz. (84.p. Solti), Létai (72.p. Katona), Illés, Pap (55.p. Fele S.), Szalai (76.p. Sándor Cr.), Benciu.
A hazaiak méretes leshelyzet után szereztek vezetést, majd két gólos előnyre is szert tettek. Már az első félidőben is legalább 5 ziccerünk volt (ezek kihasználása lehetett volna orvosság minden bajra), de csak Szalainak sikerült a hálóba találni a szünet előtt közvetlenül, kialakítva a 2-1-es félidei eredményt. A második játékrészben Ruszkai révén sikerült az egyenlítés is, ám ez a helyzet nem sokáig volt tartható, mert egy újabb leshelyzet után, 5 percen belül újra a hazaiaknál volt az előny. Ilyen körülmények között a döntetlen is sikerrel ért volna fel, és erre meg is volt a lehetőség, amikor Benciu buktatása miatt tizenegyeshez jutottunk a rendes játékidő utolsó percében, ám azt Fele S. elhibázta… A hosszabbítás perceiben Benciu ellen újra szabálytalankodtak, akkor azonban már néma maradt a bíró sípja – egészen a lefújásig.
Az Unirea legközelebb szerdán lép pályára, kupameccsen Margitta lesz az ellenfél, idegenben.
A bajnokság következő, 25. fordulójában a Keményfoki Victoria látogat a Praszler stadionba május 18-án, szombaton. A Nyíló Akác Napok programjaira tekintettel a találkozó a megszokottól eltérően délelőtt, 11 órakor kezdődik.

Keresés