Győztes meccsel zárták a felkészülést

Győztes meccsel zárták a felkészülést
2019. August 12.
A nagykárolyi 1-0-ás vereségért 3-1-es győzelemmel vágott vissza az Unirea vasárnap délben. E hét végén Román Kupa-meccs, a jövő héten kezdődik a bajnokság.
/vlm/Image/Show/84/
Az első gólunk előtti pillanat: a hosszú oldalon Lazăr várja a labdát, a kipattanót a kép jobb szélén látható Boros bombázta a hálóba

Bő egy héttel korábban a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság jövő hét végi kezdésére, illetve a Román Kupa küzdelmeibe történő e hét végi bekapcsolódásra készülő csapatunk Nagykárolyban 1-0-ra kikapott, a Szatmár megyeieket pedig visszavágón fogadták a Praszler stadionban vasárnap délben. Az embert próbáló kánikulában a vendégek kezdték jobban a meccset, több nagy helyzet mellett egyszer a hálóba is betaláltak, 0-1-es vezetésükkel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben már a hazaiak irányították a játékot, és mindjárt a játékrész elején sikerült is egyenlíteni: egy szögletet követően a csatárnak beállt Lazăr lövését még hárította a károlyiak kapuját védő Ármós, ám a kipattanót Boros a hálóba bombázta – 1-1. Még a vízszünet előtt a vezetést is megszereztük, Boros nagyszerűen ugratta ki Lakatost, aki higgadtan gurított a hálóba korábbi csapattársa mellett – 2-1. Ahogyan a korábbi edzőmeccseken is, ifj. Fele Sándor edző minden cserejátékosnak lehetőséget adott, közöttük Kovácsnak is, aki Széles passzából a felnőtt csapatban első gólját megszerezve beállította a 3-1-es végeredményt.

Az Unirea összeállítása: Kis – Jude, Dorogi, Kiss, Urbanowski, Crişan, Boros, Bacsó, Láposi, Lakatos, Gego. Játszott még Szkirkanics – Tankó, Lazăr, Széles, Muresan, Pop, Sabău, Kovács és Molnar (utóbbi próbajátékon).

A hét végén a megyei első ligás csapatok is bekapcsolódnak a Román Kupa megyei szakaszába, e sorok születésekor még nem ismert, hogy ki lesz az Unirea ellenfele.

A bajnokság a jövő hét végén kezdődik, az Unirea az első fordulóban, augusztus 24-én Élesden lép pályára, az első hazai meccse egy héttel később lesz, amikor a belényesi csapat érkezik a Praszler stadionba.