Gyűltek a nevek, kezdődhet az ügyintézés

Gyűltek a nevek, kezdődhet az ügyintézés
2019. February 13.
Negyven olyan személy neve gyűlt össze Érmihályfalván, kik a II. világháborúban orosz fogságba kerültek. Neveik felkerülnek a XX. Század Áldozatainak Emlékművére.
/vlm/Image/Show/84/
A XX. Század Áldozatainak Emlékművére kerülnek az emléktáblák
Több alkalommal meghirdettük: a II. világháborúban orosz fogságba került helyiek neveit gyűjtötték Érmihályfalván, a helyi lakos Fiók Imre kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy a nevek emléktáblákon felkerülhessenek a XX. Század Áldozatainak Emlékművére. Az eredeti jelentkezési határidőt meg is hosszabbították, utóbbi is lejárt e hónap elején. Hétfőn, február 11-én meg is tartották azt a találkozót, melyen az érintettek megbeszélték a további teendőket. Mint kiderült, 40 személy neve gyűlt egybe, közülük 24-et képviselt az összejövetelen valamilyen családtagjuk, hiszen életben sajnos már senki nincs közülük. Megbeszélték, hogy a nevek ábécé sorrendben fognak a táblákra kerülni, a vésés költségeit minden család maga fizeti (az évszámok és a nevet alkotó betűk számának függvényében).
Február 20-ig várják azok véleményét, akik nem voltak jelen a találkozón, jelentkezni, illetve már a befizetéseket megejteni is a helyi RMDSZ-szervezet irodájában lehet, hiszen az ügyintézést a szervezet és az Érmihályfalváért Egyesület vállalta fel. A táblák avatójának időpontját annak függvényében határozzák majd meg, ahogyan az adminisztratív teendőkkel haladnak. A XX. Század Áldozatainak Emlékművét 2004-ben avatták fel Érmihályfalván, rajta az első és második világháború, továbbá a holokauszt helyi áldozatainak nevei olvashatóak, illetve egy Sütő Andrástól vett idézet: “…amikor mindenütt elfelejtettek, a szülőföldnek még mindég akad mondanivalója rólunk”.

Keresés