“Ha munkáink nem beszélnek helyettünk, akkor mondhatunk mi bármit”

“Ha munkáink nem beszélnek helyettünk, akkor mondhatunk mi bármit”
2013. October 30.
Angyal-Asloviciu Anikó és Papp Gábor margittai művészek festményeiből nyílt kiállítás kedden délután a könyvtárban, mely három hétig látogatható.
/vlm/Image/Show/84/
A kép bal oldalán szemben a két alkotó, Angyal-Asloviciu Anikó és Papp Gábor

Az alkotókat elsőként Nyakó József polgármester köszöntötte, ugyanakkor köszönetet mondva azoknak is, akik hasonló kulturális eseményeket szerveznek az arra fogékony közönségnek.

A meghívást Papp Gábor köszönte meg kolléganője nevében is. Felelevenítette a nyári érmihályfalvi alkotótáborban szerzett kellemes élményeit, az akkor készült festményeiből kettőt most el is hozott. Sokat nem szaporítva a szót úgy fogalmazott, hogy “ha munkáink nem beszélnek helyettünk, akkor mondhatunk mi bármit”.

A maga során Angyal-Asloviciu Anikó csupán köszönetet mondott a kiállítás lehetőségéért, ami hosszas egyeztetés után sikerült összehozni – de ezt már Szalai Ilona könyvtárostól tudtuk meg, aki hozzátette: augusztus óta tervezték a most megnyitott tárlatot. Mint elmondta, a könyvtárban megfordulók már igénylik a kiállításokat.

A Veres László Zsolt Városi Kórus egy-egy Csenki Imre és Bárdos Lajos szerzeményt adott elő, majd Karsai Attila alpolgármester adott hangot örömének, hogy más településről érkezett alkotók munkáinak adhat időleges otthont a könyvtár galériája, amit ő úgy értékelt, mint az irántunk való érdeklődés bizonyítékát.
A portrék, csendéletek, tájképek, absztrakt alkotások 3 hétig tekinthetőek meg a könyvtárban, egy részük meg is vásárolható.

Keresés