Hagyományőrző bölcsőátadás

Hagyományőrző bölcsőátadás
2020. August 24.
A 2020 – as év vándorbölcső gazdái: Sághi Anikó és férje Sághi Zsolt
/vlm/Image/Show/84/

Jubileumi programsorozataink keretén belül, egy ringó bölcsőt adtuk át egy Érmihályfalvi fiatal kismamának. A ” 750 éves Érmihályfalva” három napos ünnepség egyik fontos pillanata volt ez, mely méltó záróprogramként emelte a rendezvény színvonalát.

Páncél Károly a Nemzeti Összetartozás Bizotságának elnöke 2019 – ben a Nyiló Akác fesztivál keretében egy vándorbölcsőt adott át itt Érmihályfalván első alkalommal, egy akkor már nagy pocakkal rendelkező kismamának. A helyi Önkormányzat folytatva ezt, sőt hagyományt teremtve ebből, egy újabb bölcsőt ajándékozott egy helyi kismamának- leendő anyukának. Jövőre válik majd az eddig kiosztott mindkét bölcső vándorbölcsővé és a jövőbeli ünnepségünkön már két újabb kismama fogja ringatni benne gyermekét.

Az idei vándorbölcső tulajdonosát az Érmihályfalvi Helyi Tanács, szociális szakbizottság tagjai választották ki a 11 ( tizenegy) kismama közül, akik augusztus illetve szeptember hónapokban kell világra hozzák csemetéiket. Szerencsére, hogy egyelőre még van választási lehetőség, vannak fiataljaink, akik számára fontos a családalapítás, fontos az, hogy gyarapodjon nemzetünk és ez által ne vesszen el kultúránk és identitásunk. Reméljük, hogy a jövőben is így marad ez, lesz a következő években kinek átadni a vándorbölcsőket. Mindez rajtunk is múlik, mint szülőkön, vagy mint közösségünk vezetőin. A 2020 – as év vándorbölcső gazdái: Sághi Anikó és férje Sághi Zsolt.

A hagyományőrző bölcsőátadáson jelen volt Biró Rozália RMDSZ –es parlamenti képviselő asszony is. Beszédében köszöntötte a jelenlevőket és gratulálva a kezdeményezéshez, beszélt a folytonosságról arról, hogy a gyermekvállalás egy felelősség is egyben.

Karsai Attila – alpolgármester


Keresés