Hagyományőrzőink Ópusztaszeren

Hagyományőrzőink Ópusztaszeren
2014. July 1.
A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület nemzetségei is részt vettek az ópusztaszeri íjásztalálkozón. A nyílzáporban érmihályfalvi hagyományőrzők nyílvesszői is felrepültek. Az eseményről készült több videó elérhetőségét is megadjuk.
/vlm/Image/Show/84/
Repülnek a nyílvesszők a nyolcadjára megszervezett nyílzáporban

A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület Turul, Kartal, Ordas és Sólyom nemzetsége is részt vett Ópusztaszeren a 907-es Pozsonyi csata emlékére szervezett hagyományőrző íjásztalálkozón a hét végén.

A Pusztai Farkasok a történelmi életmód rekonstrukciós seregrészben élő dobzenére vonult be az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark melletti pusztára. Először a lovasíjászok szálltak szembe a bajorokat alakító hagyományőrzőkkel, akik hatalmas pajzsaik mögé bújva igyekeztek védekezni. Ezt a gyalogosok kézitusája követte, majd az ezeregyszáz hagyományőrző íjász nyílzápora következett. Az íjászok előbb egymást váltva célzott lövéseket adtak le a pajzsfal mögé rejtőző ellenfélre, majd fegyverüket az ég felé irányítva egyszerre árasztották el a “nyugati harcosok” táborát ütőheggyel és lángokat imitáló selyemszalagokkal ellátott nyílvesszőikkel. A nyolcadik alkalommal megszervezett Nyílzáporon több mint 1100 íjász vett részt.

Az eseményről videós tudósítások nézhetőek meg itt, itt, illetve ide kattintva.

Keresés