Hajdúnánási diákok látogatás a “Határtalanul” program keretében

Hajdúnánási diákok látogatás a “Határtalanul” program keretében
2013. June 3.
A magyarországi iskoláknak meghirdetett "Határtalanul" program keretében hajdúnánási diákok jártak hétfőn délelőtt Érmihályfalván, partiumi és erdélyi körútjuk első állomásaként.
/vlm/Image/Show/84/
A hajdúnánási vendégek és kalauzaik

A magyarországi iskoláknak meghirdetett “Határtalanul” program keretében hajdúnánási diákok jártak hétfőn délelőtt Érmihályfalván, partiumi és erdélyi körútjuk első állomásaként.
A Határtalanul program célja, hogy az anyaországi iskolások minél jobban megismerjék a határontúli magyarság mindennapjait, hagyományait, emlékhelyeit.
A Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvoda hetedikeseinek Lukácsné Tompa Zsuzsa osztályfőnök nyert pályázaton támogatást az Érsemjén-Érmihályfalva-Koltó-Szatmár-Kolozsvár-Nagyvárad útvonalú, három napos, irodalmi témájú körút megszervezésére. A kirándulókat több pedagógus is elkísérte, illetve Nagy Ágnes képzőművész, Hajdúnánás kulturális “mindenese” is, akit különböző események részeseként-szervezőjeként már régi ismerősként köszönthettünk.
Nagy Ágnes elmondta: mivel Hajdúnánás és Érmihályfalva testvérvárosok, számukra kézenfekvő volt, hogy itt kezdjék a körutat.
Hétfőn délelőtt a múzeum előtt Boros Emőke tanárnő, és a GGG Irodalmi Stúdió tagjai (a későbbi kísérők) várták a hajdúnánásiakat. Odabent a “gégégések” Zelk Zoltán műsoruk rövidített változatát adták elő, majd Szilágyi Andrea muzeológus mutatta be az intézményt.
A látogatás a könyvtárban folytatódott, ahol Borbély-Simon Andrea könyvtáros a hajdúnánási iskola könyvadományát vehette át, a látogatók pedig fotó- és festménykiállítást tekinthettek meg a téka galériájában.
A továbbiakban a Petőfi-emléktábla, illetve a Széchenyi téri szoborpark (Bocskai István, ’56-os, dr.Andrássy Ernő, Máté Imre szobrok) bebarangolása következett, a séta a Zelk Zoltán emléktábla megkoszorúzásával végződött.
A hajdúnánásiak Érsemjénbe indulva folytatták körútjukat, onnan fordultak majd Koltó irányába, ahol az éjszakát töltik.

Keresés